Forrás: AmalliaEka from Getty Images
Marcipán torta
Ez egy luxus torta, ami elbűvöl minden csokoládé és marcipán rajongót.
Hozzávalók
Gyakran
- 200 g önserkentő liszt
- 150 g cukor
- 4 db Tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 EK olaj
Csokoládé krém
- 200 g Sötét csokoládé
- 1 db vaníliapuding
- 150 g vaj
- 1 db vaníliás cukor
- 400 ml tej
Mákos
- 300 g marcipán
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra és zsirjad meg, majd hintse meg liszttel a tortaformát.
A tésztához, keverje össze a tojásokat a cukorral habos állapotig. Ezután fokozatosan adja hozzá a lisztet és a sütőport, majd az olajat. Keverjen csomómentes tésztát.
Öntse a tésztát a formába, és süssön kb. 30 percig, vagy amíg meg nem sül. Ellenőrizze a sütést egy pálcikával.
Közben készítsd el a csokoládékrémet. Főzd meg a vaníliapudingot cukorral a tejben.
Olvassza fel a csokoládét és keverje a pudingba.
Hagyja a pudingot hűlni, közben óvatosan keverje, majd keverjen bele szobahőmérsékletű vajat.
Vágja ketté a süteményt sütés után és kenje meg krémmel.
A marcipánt nyújtsa ki egy deszkán, amit porcukorral megszórtunk. Ezután fedje be vele a tortát.
Díszítse fel a tortát a saját elképzelése szerint, és hagyja megdermedni a hűtőben, mielőtt felszolgálná.