HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monicore

Marcipános Bejgli

A marcipános bejgli egy hagyományos magyar sütemény, amely leggyakrabban a karácsonyi ünnepkörben készül. A finom, omlós tészta és a lédús marcipán tökéletes harmóniát alkot. Készítsd el ezt a receptet, és meglátod, milyen örömet okoz a családnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott

Marcipános töltelék

  • 300 g marcipán Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 50 g mazsola Hozzáadott
  • 50 g darált mandula Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

1. lépés: Készítsd el a tésztát. Keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá a vajat, és dolgozd össze, amíg morzsás állagú nem lesz. Törd bele a tojásokat, majd add hozzá a tejben feloldott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Hagyd pihenni egy órán át.

2. Lépés

2. lépés: Készítsd el a marcipános töltelék. Keverd össze a marcipánt a porcukorral, majd add hozzá a mazsolát, a darált mandulát, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Gyúrd jól össze.

3. Lépés

3. lépés: Nyújtsd ki a tésztát, majd terítsd rá a marcipános tölteléket. Göngyöld fel a tésztát, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyd pihenni 15 percet.

4. Lépés

4. lépés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Sütés előtt kend meg a bejglit tojással, majd süsd 35-40 percig a sütő közepes részén.

5. Lépés

5. lépés: Amikor a bejgli aranybarnára sült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új