Forrás: freepik
Marcipános csoki
Ezt a receptet évek óta használom, mindig nagyon népszerű a családi összejöveteleken és születésnapokon.
Hozzávalók
- 200 g marcipán
- 300 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
Eljárás
Először készítsük elő a marcipánt. Én a legjobb minőségű, legfrissebb marcipánt szoktam választani, mivel ez határozza meg az édesség végleges ízét és textúráját. Gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, amíg puha és könnyen formázható nem lesz. Nyújtsuk a marcipán masszát kb. 1-2 cm vastagságú lapra, és különböző formákra vágjuk ki - legyenek kreatívak, az én kedvencem a csillag és szív formák!
A második lépésben olvasszuk meg a csokoládét. Itt is fontos, hogy jó minőségű csokoládét válasszunk. A legjobb eredmény eléréséhez olvasszuk meg a csokoládét gőz felett, mert így tökéletesen sima és fényes lesz. Az olvasztásnál vigyázni kell, mert ha túl forró lesz a csoki, könnyen megéghet.
Ezután vegyük ki az elkészített marcipán formákat, és mártogassuk mindegyiket a megolvasztott csokoládéba úgy, hogy minden oldaluk jól bevont legyen. A mártogatásnál praktikus, ha két villát használunk, és szépen rásegítünk a formákra a csokoládét.
Végül helyezzük a marcipánokat sütőpapírral borított tálra é és hagyjuk őket egy órát hűlni a hűtőben, hogy a csokoládé megkeményedjen.
Kívánatos továbbá, hogy 24 órát pihentesd, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a finom marcipános csokoládé ízét!