HIRDETŐ

Forrás: freepik

Marcipános csoki

Ezt a receptet évek óta használom, mindig nagyon népszerű a családi összejöveteleken és születésnapokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 200 g marcipán Hozzáadott
  • 300 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a marcipánt. Én a legjobb minőségű, legfrissebb marcipánt szoktam választani, mivel ez határozza meg az édesség végleges ízét és textúráját. Gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, amíg puha és könnyen formázható nem lesz. Nyújtsuk a marcipán masszát kb. 1-2 cm vastagságú lapra, és különböző formákra vágjuk ki - legyenek kreatívak, az én kedvencem a csillag és szív formák!

2. Lépés

A második lépésben olvasszuk meg a csokoládét. Itt is fontos, hogy jó minőségű csokoládét válasszunk. A legjobb eredmény eléréséhez olvasszuk meg a csokoládét gőz felett, mert így tökéletesen sima és fényes lesz. Az olvasztásnál vigyázni kell, mert ha túl forró lesz a csoki, könnyen megéghet.

3. Lépés

Ezután vegyük ki az elkészített marcipán formákat, és mártogassuk mindegyiket a megolvasztott csokoládéba úgy, hogy minden oldaluk jól bevont legyen. A mártogatásnál praktikus, ha két villát használunk, és szépen rásegítünk a formákra a csokoládét.

4. Lépés

Végül helyezzük a marcipánokat sütőpapírral borított tálra é és hagyjuk őket egy órát hűlni a hűtőben, hogy a csokoládé megkeményedjen.

5. Lépés

Kívánatos továbbá, hogy 24 órát pihentesd, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a finom marcipános csokoládé ízét!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek