HIRDETŐ
Margot csokoládés bögre sütemény
Egyszerű sütemény, amit még egy kezdő háziasszony is könnyedén elkészíthet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Gyakran
- 2 tojás
- 1 bögre porcukor
- 2 bögre félig durva liszt
- 1 szódabikarbóna
- 1 vaníliás cukor
- 1 Tej pohár
- 250 ml Tejszínhab
- 100 ml olaj
- 100 g Margot csokoládé
- 3 EK dió
Csokoládé máz
- 100 g főzőcsokoládé
- 80 g Eszkozok
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Használjunk egy 200ml-es poharat. Verjük össze a tojást a cukorral, adjuk hozzá az olajat, tejet, tejszínt és a reszelt csokoládét. Végül keverjük hozzá a lisztet a sütőporral.
2. Lépés
A tésztát egy kikent és liszttel meghintett tepsire öntjük, majd forró sütőbe tesszük sülni.
3. Lépés
Elkészítjük a mázat. A csokoládét kisebb darabokra törjük és vízfürdőben hagyjuk megolvadni. Hozzáadjuk a megpuhult zsírt és sima masszává keverjük.
4. Lépés
A még forró süteményt mázzal öntjük le, és az egész tetejét apróra vágott diókkal szórjuk meg, majd hagyjuk kihűlni. Már csak fel kell szeletelnünk és főzünk hozzá egy kis kávét. Jó étvágyat