HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Marinált hagyma

A marinált hagyma a kedvenc kiegészítőm számos ételhez a grill partiktól kezdve a szendvicsekig, sőt, a salátáimhoz is szívesen használom. Szeretem a friss, savanykás ízt, amit az ételnek ad, ráadásul gyönyörű színt is kölcsönöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 112 dl almaecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
  • 5 szem bors Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is a hagymákat hámozd meg és szeleteld nagyon vékony karikákra. Egy nagy üvegtégelyt sterilizálj be forró vízzel, hogy a marinált hagyma minél tovább elálljon.

2. Lépés

Tedd a víz, ecet, cukor, só, bors és a babérlevél keverékét egy lábasba, és forrald fel. Közben kevergesd, hogy a cukor és a só teljesen feloldódjon.

3. Lépés

Ezután vedd le a tűzről, és várj, míg kihűl. A hagymákat tedd az üvegtégelybe, majd öntsd rá a hűlt ecetes lé. Fontos, hogy az összes hagyma bőven benne legyen a lében.

4. Lépés

Ezután zárd le az üveget, és tedd a hűtőbe legalább egy napra. Így az összes íz jól összeér, és a hagyma megpuhul. A hűtőben akár egy hétig is eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek