HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Marinált hagyma

A marinált hagyma a kedvenc kiegészítőm számos ételhez a grill partiktól kezdve a szendvicsekig, sőt, a salátáimhoz is szívesen használom. Szeretem a friss, savanykás ízt, amit az ételnek ad, ráadásul gyönyörű színt is kölcsönöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 112 dl almaecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
  • 5 szem bors Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is a hagymákat hámozd meg és szeleteld nagyon vékony karikákra. Egy nagy üvegtégelyt sterilizálj be forró vízzel, hogy a marinált hagyma minél tovább elálljon.

2. Lépés

Tedd a víz, ecet, cukor, só, bors és a babérlevél keverékét egy lábasba, és forrald fel. Közben kevergesd, hogy a cukor és a só teljesen feloldódjon.

3. Lépés

Ezután vedd le a tűzről, és várj, míg kihűl. A hagymákat tedd az üvegtégelybe, majd öntsd rá a hűlt ecetes lé. Fontos, hogy az összes hagyma bőven benne legyen a lében.

4. Lépés

Ezután zárd le az üveget, és tedd a hűtőbe legalább egy napra. Így az összes íz jól összeér, és a hagyma megpuhul. A hűtőben akár egy hétig is eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új