Forrás: Pixabay: RitaE
Marinált hagyma
A marinált hagyma a kedvenc kiegészítőm számos ételhez a grill partiktól kezdve a szendvicsekig, sőt, a salátáimhoz is szívesen használom. Szeretem a friss, savanykás ízt, amit az ételnek ad, ráadásul gyönyörű színt is kölcsönöz.
Hozzávalók
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 11⁄2 dl almaecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 5 dl víz
- 5 szem bors
- 1 babérlevél
Eljárás
Először is a hagymákat hámozd meg és szeleteld nagyon vékony karikákra. Egy nagy üvegtégelyt sterilizálj be forró vízzel, hogy a marinált hagyma minél tovább elálljon.
Tedd a víz, ecet, cukor, só, bors és a babérlevél keverékét egy lábasba, és forrald fel. Közben kevergesd, hogy a cukor és a só teljesen feloldódjon.
Ezután vedd le a tűzről, és várj, míg kihűl. A hagymákat tedd az üvegtégelybe, majd öntsd rá a hűlt ecetes lé. Fontos, hogy az összes hagyma bőven benne legyen a lében.
Ezután zárd le az üveget, és tedd a hűtőbe legalább egy napra. Így az összes íz jól összeér, és a hagyma megpuhul. A hűtőben akár egy hétig is eláll.