HIRDETŐ
Marinált zöldség
Ez a marinált zöldség recept egyszerűen, gyorsan elkészíthető, és tökéletes köret grillezett húsokhoz vagy hideg előételekhez. A marinád sóval, borssal, fokhagymával és olívaolajjal teszi pikánssá a friss zöldségeket.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Marinád
- 60 ml olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Zöldségek
- 1 ks Paprika
- 1 ks uborka
- 1 ks paradicsom
- 1 ks sárgarépa
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Készítsd elő a marinádot. Keverd össze az olívaolajat, sót, borsot és a zúzott fokhagymát egy nagy tálban.
2. Lépés
Vágd fel a zöldségeket. A paprikát, uborkát, paradicsomot és sárgarépát vágd fel középnagy darabokra.
3. Lépés
Marinázd a zöldségeket. Tedd a felvágott zöldségeket a marinádba, és keverd őket alaposan, hogy minden darabot jól befedjen a marinád. Hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
4. Lépés
Tálald. Tálalhatod így, ahogy van, vagy grillezett húsok mellé köretként.