HIRDETŐ

Maritozzi az olasz szépség

A Maritozzi egy hagyományos római édesség, amely könnyű, puha, élesztős tésztából készül és édes vajkrémmel töltik. A tetejére pedig tejfölt tesznek, majd megszórják kristálycukorral. Nagyszerű reggeli vagy délutáni csemege.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tésztához:

  • 450 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított éleszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál narancsvirág-víz Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Vajkrémhez:

  • 250 g puha vaj Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott

Tetejére:

  • tejföl Hozzáadott
  • kristálycukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

147 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítése: A lisztet, a cukrot, az élesztőt és a csipet sót egy nagy tálba tesszük. A tejet a vajjal egy kis lábasban felforrósítjuk és hozzáadjuk a tojásokat, majd meítsük tovább, amíg a vaj elolvad. Ezután hozzáadjuk a narancsvirág-vizet és a cit héját. A folyékony keveréket hozzáadjuk a liszthez és simára gyúrjuk.

2. Lépés

Letakarjuk és hagyjuk, hogy duplájára keveredjen, ami kb. 1 óra.

3. Lépés

A krém elkészítése: A vajat egy tálba tesszük és elkezdjük habosítani. Hozzáadunk fokozatosan porcukrot és a citrom héját. Addig keverjük, amíg egy puha, krémes állagot kapunk.

4. Lépés

A tészta kinyújtása: Amikor a tészta kész, kivesszük a tálból és lisztezett felületen körülbelül 1 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután kis korongokat vágunk ki belőle, majd oválisra formázzuk.

5. Lépés

A maritozzi készése: Az ovális tésztadarabokat kettévágjuk, majd rákenjük a vajkrémet és összeragasztuk őket. Letakarjuk és hagyjuk, hogy duplájára keveredjen. Ez kb. 30-45 percet vesz igénybe.

6. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 190°C-ra és a sütőlapra tesszük a maritozzi-kat. Kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

7. Lépés

Amikor a maritozzi-k készen vannak, kivesszük a sütőből és megszórjuk kristálycukorral. Végül megörököljük őket tejszínnel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új