HIRDETŐ

Forrás: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení

Mascarpone és gyümölcs torta

Ez a mascarpone és gyümölcs torta nagyszerű választás a nyári délutánokra. Könnyű, frissítő és a gyümölcsnek köszönhetően tele van vitaminokkal. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, amit éppen kéznél van, de a legjobban eperrel vagy málnával ízlik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Testtartó mérete 30x20cm:

  • 4 db tojás Hozzáadott
  • 4 EK barna cukor Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott
  • 2 EK víz Hozzáadott
  • 20 g kakaó Hozzáadott
  • 80 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 12 db sütőpor Hozzáadott

Krém:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 400 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 3 db vaníliás cukor Hozzáadott

Gyümölcs töltelék:

  • 500 g málna Hozzáadott

Csokoládé

  • 100 g csokoládé Hozzáadott
  • 100 ml tejszínhab Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A fehérjékből habot verünk.

2. Lépés

A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, vizet, kakaót. Összekeverjük.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a szitált lisztet a sütőporral, és óvatosan keverjük össze a habot.

4. Lépés

Sütjük a sütőpapírral bélelt formában 160°C-on körülbelül 20 percig.

5. Lépés

A tálban felverjük a mascarponét, a tejszínt és a cukrot. A krémet rákenjük a tortalapra.

6. Lépés

A málnákat megmossuk és villával szétzúzzuk, majd eloszlatjuk a krémen az egész tortán.

7. Lépés

Az étcsokoládét és a tejszínhabot felolvasztjuk és felmelegítjük, majd levesszük a tűzhelyről.

8. Lépés

Összekeverjük és ráöntjük a tortára.

9. Lépés

A tetejét például kakaóval hintjük meg és gyümölccsel díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új