Forrás: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Mascarpone és gyümölcs torta
Ez a mascarpone és gyümölcs torta nagyszerű választás a nyári délutánokra. Könnyű, frissítő és a gyümölcsnek köszönhetően tele van vitaminokkal. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, amit éppen kéznél van, de a legjobban eperrel vagy málnával ízlik.
Hozzávalók
Testtartó mérete 30x20cm:
- 4 db tojás
- 4 EK barna cukor
- 2 EK olaj
- 2 EK víz
- 20 g kakaó
- 80 g sima liszt speciális
- 1⁄2 db sütőpor
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 ml tejszínhab
- 3 db vaníliás cukor
Gyümölcs töltelék:
- 500 g málna
Csokoládé
- 100 g csokoládé
- 100 ml tejszínhab
Eljárás
A fehérjékből habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, vizet, kakaót. Összekeverjük.
Ezután adjuk hozzá a szitált lisztet a sütőporral, és óvatosan keverjük össze a habot.
Sütjük a sütőpapírral bélelt formában 160°C-on körülbelül 20 percig.
A tálban felverjük a mascarponét, a tejszínt és a cukrot. A krémet rákenjük a tortalapra.
A málnákat megmossuk és villával szétzúzzuk, majd eloszlatjuk a krémen az egész tortán.
Az étcsokoládét és a tejszínhabot felolvasztjuk és felmelegítjük, majd levesszük a tűzhelyről.
Összekeverjük és ráöntjük a tortára.
A tetejét például kakaóval hintjük meg és gyümölccsel díszítjük.