Forrás: Pixabay: defremyan
Mascarpone pohárkrém
Egyszerű, gyors és nagyon finom. Én személyesen leginkább friss eperrel szoktam elkészíteni, de bármilyen savanykás gyümölccsel remekül működik.
Hozzávalók
- 250 g mascarpone
- 2 ks tojás
- 50 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 dl Tejszín
- 125 g savanyú gyümölcs (pl. eper, málna áfonya stb.)
Eljárás
A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Itt hasznos tipp, hogy ha van kéznél, használj elektromos habverőt, azzal sokkal könnyebb dolgozni.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá.
A mascarponét keverd simára a habosra vert cukros tojássárgájával, majd óvatosan keverd hozzá a keményre vert tojásfehérjét.
A tejszínt is verd habbá (nem kell teljesen kemény legyen) és keverd a mascarponés masszához.
A gyümölcsöket mosd meg és vágd kisebb darabokra. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, akkor előtte olvaszd fel és csepegtesd le róla a vizet.
Az így kapott krémet rétegezd poharakba a gyümölccsel: kezdd a krémmel, majd jöhet egy réteg gyümölcs, és ismét krém.