Forrás: Youtube
Mascarponés gyümölcstorta
Jó gyümölcsös mennyeien krémes, mascarponés torta.
Hozzávalók
Tészta
- 4 ks tojás
- 100 g finomliszt
- 130 g cukor
- 75 g vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek víz
- 1 csipet só
Krém
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 31⁄2 dl tej
- 250 g mascarpone
- 6 ek cukor
Gyümölcszselé
- 1 tasak gyümölcskocsonya por
- 21⁄2 dl víz
- 1⁄2 dl szörp
- 20 dkg Eper
Eljárás
A tésztához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat, lisztet, sütőport, vizet, csipet sót. Az egészet öntsük bele a kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük (kb. 25 perc). Majd hagyjuk kihűlni.
A pudingport elkeverjük 5 ek cukorral és kevés tejjel, majd hozzákeverjük a maradék tejet is, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
Ha úgy látjuk, hogy túl híg a krém akkor keverjünk hozzá zselatint. Tehetünk apróra vágott epret is a krémbe, de akkor mindenképp tegyünk hozzá zselatint.
A gyümölcskocsonyát a zacskón látható leírás szerint készítsünk el. A kihűlt tészta tetejére rétegezzük a krémet, rá a tetszőleges gyümölcsöt, majd a gyümölcskocsonyát.
Hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, majd levehetjük a kapcsos tortaforma oldalát, és szeletelhetjük is.