HIRDETŐ

Forrás: FB: Enci konyhája

Medvehagymás pogácsa omlós

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 200 g mangalica zsír Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 250 g friss élesztő Hozzáadott
  • csipet cukor Hozzáadott
  • 12 ek Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 112 csokor medvehagyma Hozzáadott
  • 2 ek tejföl Hozzáadott

A kenéshez:

  • 1 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 ek tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A tejet kevés cukorral enyhítsük meg, és keverjük bele az élesztőt.

2. Lépés

Keverjük össze a sót a liszttel és az apróra vágott hagymalevelekkel. Adjuk hozzá a zsírt. Adjuk hozzá a tojássárgáját, az élesztős tejet és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

3. Lépés

Dolgozzuk el, és hagyjuk kelni 40 percig.

4. Lépés

Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, megkenjük a tejföl tojásfehérjével, és tésztaszaggatóval mélyedéseket készítünk.

5. Lépés

A tetejüket keresztben bevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

6. Lépés

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

7. Lépés

Ha van zsiradékunk, használjuk, mert ettől omlósabbak lesznek a pogácsák.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új