HIRDETŐ
Forrás: FB: Enci konyhája
Medvehagymás pogácsa omlós
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
A tésztához:
- 500 g finomliszt
- 200 g mangalica zsír
- 150 ml tej
- 250 g friss élesztő
- csipet cukor
- 1⁄2 ek só
- 1 ks tojássárgája
- 11⁄2 csokor medvehagyma
- 2 ek tejföl
A kenéshez:
- 1 ks tojásfehérje
- 1 ek tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A tejet kevés cukorral enyhítsük meg, és keverjük bele az élesztőt.
2. Lépés
Keverjük össze a sót a liszttel és az apróra vágott hagymalevelekkel. Adjuk hozzá a zsírt. Adjuk hozzá a tojássárgáját, az élesztős tejet és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
3. Lépés
Dolgozzuk el, és hagyjuk kelni 40 percig.
4. Lépés
Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, megkenjük a tejföl tojásfehérjével, és tésztaszaggatóval mélyedéseket készítünk.
5. Lépés
A tetejüket keresztben bevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
6. Lépés
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
7. Lépés
Ha van zsiradékunk, használjuk, mert ettől omlósabbak lesznek a pogácsák.