HIRDETŐ
Forrás: oksanashufrych from Canva
Meggybefőtt készítése dunsztolás nélkül
Ez egy egyszerű meggybefőtt recept, amihez nem szükséges a hosszadalmas dunsztolási folyamat. Teljesen természetes módon, hozzáadott cukor nélkül is elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 1 kg meggy
- 500 g cukor
- 1 darab citrom
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A meggyet megmossuk, kimagvoljuk és egy nagy tálba helyezzük.
2. Lépés
A cukrot és a citrom levét hozzáadjuk, majd óvatosan összekeverjük, hogy a cukor jól eloszolódjon a meggy között.
3. Lépés
Pihentetjük 2-3 órán át, amíg a meggy levét kiengedi.
4. Lépés
Ezután a tartalmat feltesszük főni, és kis lángon kb. 1 órán át főzzük, miközben rendszeresen keverjük.
5. Lépés
Mikor a befőttünk elérte a kívánt sűrűséget, forrón, steril befőttes üvegekbe töltjük.
6. Lépés
Az üvegeket lezárjuk, és hagyjuk teljesen lehűlni.
7. Lépés
Sötét, hűvös helyen tároljuk, és miután megnyitottuk az üveget, hűtőben tároljuk.