HIRDETŐ

Forrás: oksanashufrych from Canva

Meggybefőtt készítése dunsztolás nélkül

Ez egy egyszerű meggybefőtt recept, amihez nem szükséges a hosszadalmas dunsztolási folyamat. Teljesen természetes módon, hozzáadott cukor nélkül is elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg meggy Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A meggyet megmossuk, kimagvoljuk és egy nagy tálba helyezzük.

2. Lépés

A cukrot és a citrom levét hozzáadjuk, majd óvatosan összekeverjük, hogy a cukor jól eloszolódjon a meggy között.

3. Lépés

Pihentetjük 2-3 órán át, amíg a meggy levét kiengedi.

4. Lépés

Ezután a tartalmat feltesszük főni, és kis lángon kb. 1 órán át főzzük, miközben rendszeresen keverjük.

5. Lépés

Mikor a befőttünk elérte a kívánt sűrűséget, forrón, steril befőttes üvegekbe töltjük.

6. Lépés

Az üvegeket lezárjuk, és hagyjuk teljesen lehűlni.

7. Lépés

Sötét, hűvös helyen tároljuk, és miután megnyitottuk az üveget, hűtőben tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új