HIRDETŐ
Meggyes kevert piskóta
Szuper egyszerű nyári desszert gyümölcsből.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 4 ks tojás
- 150 g porcukor
- 200 g finomliszt
- 400 g meggy
- 1⁄2 cs szódabikarbóna
- 10 ek forró víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.
2. Lépés
A tojássárgákat a porcukorral kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk.
3. Lépés
Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
4. Lépés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
5. Lépés
160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.