HIRDETŐ

Meggyes kevert piskóta

Szuper egyszerű nyári desszert gyümölcsből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 400 g meggy Hozzáadott
  • 12 cs szódabikarbóna Hozzáadott
  • 10 ek forró víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.

2. Lépés

A tojássárgákat a porcukorral kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk.

3. Lépés

Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.

4. Lépés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.

5. Lépés

160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új