HIRDETŐ

Meggyes-túrós rétes

A meggyes túrós rétes egy hagyományos magyar sütemény, melynek íze és állaga egyedülálló. Az édeskés meggy és a krémes túró aranyosan kombinálódik az omlós rétestésztával, így kellemesen édes és savanykás ízélményt biztosítva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 500 g meggy (fonnyztott vagy fagyasztott is lehet) Hozzáadott
  • 250 g túró Hozzáadott
  • 3 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 100 g vaj vagy margarin Hozzáadott
  • 10 ks réteslap Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

A túrót egy tálban keverjük simára a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojással és az őrölt fahéjjal.

3. Lépés

A felengedett vagy kicsumázottgyet tegyük egy szűrőbe, hogy lecsepegjen egy kicsit a levétől.

4. Lépés

Egy tepsit kenjünk ki vaj vagy margarinnal.

5. Lépés

A réteslapokat egy tiszta konyharuhára fektessük, majd olvadó vajjal kenjük meg őket mindkét oldalról.

6. Lépés

Az első réteslapot helyezzük el a sütőpapírra kibélelt tepsiben úgy, hogy a tészta túl lógjon a tepsin.

7. Lépés

Kenjünk rá egy adag túrókrémet, majd szórjuk rá az első réteg meggyet.

8. Lépés

Ismételjük meg a réteslap-túrókrém-meggy rétegeket, egészen addig, amíg el nem fogy a hozzávalók.

9. Lépés

Az utolsó réteslapot is kenjük meg vajjal, majd takarjuk be vele a tölteléket. A tészta széleit hajtsuk be.

10. Lépés

Süssük kb. 30-35 percig, amíg a tészta szép aranybarna színt kap.

11. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral és szeleteljük fel tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új