HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Meggyleves
A gyümölcslevesek királynője tagadhatatlanul a meggyleves. Csábító felüdülés a forró nyári napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 5 Csésze víz
- 1⁄2 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze vörösbor
- 1⁄4 teáskanál só
- 1⁄2 citrom reszelt héja
- 45 dkg meggy
- 1 Csésze lecsepegtetett joghurt
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A kimagozott meggyet egy tálba rakjuk. A magjait pedig egy fazékba, amelyre vizet öntünk és felforraljuk.
2. Lépés
Ezután kiszedjük a magokat, és beleöntjük a cukrot, a vörösbort, a sót és a citromhéjat. Forraljuk öt percig, majd adjuk hozzá a meggyet. Ismét forraljuk fel, fedjük le és főzzük 5 percig. Végül vegyük le a tűzről.
3. Lépés
Krémesítsük a joghurttal, amig sima nem lesz, és hagyjuk teljesen kihűlni.