Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-pie
Mennyei meggyes pite
Ez a mennyei meggyes pite tökéletesen kombinálja a savanykás meggyet és a lágy, édes tésztát. Könnyű elkészíteni, és garantáltan mindenki imádni fogja!
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 125 g hideg vaj, felkockázva
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 ks tojás, felvert
- 1 evőkanál hideg víz
- 500 g magozott meggy
- 1 evőkanál Keményítő
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál cukor
- Növényi olaj a kenéshez
- Porcukor a díszítéshez
Eljárás
A lisztet, a hideg vajat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük, majd a keverőgéppel vagy a tenyerünkkel morzsás állagúra dolgozzuk.
Hozzáadjuk a tojást és a hideg vizet, és összekeverjük, amíg egy lágy tészta nem alakul ki.
A tésztát egy lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy 20 cm átmérőjű pite formába helyezzük.
A meggyet egy tálban összekeverjük a keményítővel, a citromlével és az 1 evőkanál cukorral, majd a pite tésztájára halmozzuk.
A pite tészta széleit megkenjük növényi olajjal, majd a tészta széleit összecsavarjuk, hogy egy vastag, puha peremet kapjunk.
A pitét előmelegített sütőben 200°C-on 35-40 percig sütjük, amíg aészta aranybarnára pirul.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a formában, majd a pitét óvatosan kivesszük és porcukorral megszórjuk.