HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/cherry-pie

Mennyei meggyes pite

Ez a mennyei meggyes pite tökéletesen kombinálja a savanykás meggyet és a lágy, édes tésztát. Könnyű elkészíteni, és garantáltan mindenki imádni fogja!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g hideg vaj, felkockázva Hozzáadott
  • 3 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás, felvert Hozzáadott
  • 1 evőkanál hideg víz Hozzáadott
  • 500 g magozott meggy Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • Növényi olaj a kenéshez Hozzáadott
  • Porcukor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

59 perc.
1. Lépés

A lisztet, a hideg vajat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük, majd a keverőgéppel vagy a tenyerünkkel morzsás állagúra dolgozzuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a tojást és a hideg vizet, és összekeverjük, amíg egy lágy tészta nem alakul ki.

3. Lépés

A tésztát egy lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy 20 cm átmérőjű pite formába helyezzük.

4. Lépés

A meggyet egy tálban összekeverjük a keményítővel, a citromlével és az 1 evőkanál cukorral, majd a pite tésztájára halmozzuk.

5. Lépés

A pite tészta széleit megkenjük növényi olajjal, majd a tészta széleit összecsavarjuk, hogy egy vastag, puha peremet kapjunk.

6. Lépés

A pitét előmelegített sütőben 200°C-on 35-40 percig sütjük, amíg aészta aranybarnára pirul.

7. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a formában, majd a pitét óvatosan kivesszük és porcukorral megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új