HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Mesésen omlós báránysült
Ízletes bárányhús egyszerű marinádban.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Hús
- 700 g báránycomb
A pácoláshoz
- 2 db The Onion
- Rosemary
- Kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk Só
- 3 EK Növényi olaj
Ízesítéshez
- 2 EK Fűszeres vaj
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A bárányhúst alaposan megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Minden szelet húst finoman megsózunk.
2. Lépés
A marinádot robotgépben keverjük el. Adjuk hozzá a megtisztított hagymát, fokhagymát, friss fűszernövényeket, sót és növényi olajat.
3. Lépés
Ha a marinád sima konzisztenciájú, bekenjük vele a hús szeleteket. Alufóliába csomagoljuk őket, a legjobb egész éjjel, de elég egy óra is.
4. Lépés
Most a húst mindkét oldalán ropogósra sütjük egy forró serpenyőben. Majd a húst kevés vízzel megöntözzük és puhára pároljuk.
5. Lépés
Elkészült hússzeleteket teszünk a tányérra, és mindegyikre teszünk egy kis kanál fűszeres vajat.