Forrás: freepik
Mézes krémes
Remélem, te is olyan örömmel fogod elkészíteni ezt a receptet, mint én mindig teszem. A végeredmény egy finom, krémes és mézes édesség, aminek garantáltan nem tudsz ellenállni!
Hozzávalók
Tészta:
- 500 g önserkentő liszt
- 200 g cukor
- 200 g Méz
- 2 tojás
- 10 g szódabikarbóna
- 5 g őrölt fahéj
- 5 g Szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 71⁄2 dl tej
- 250 g cukor
- 2 Csomag vaníliás puding
- 3 tojás sárgája
- 2 dl Tejszín
- 200 g vaj
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Keverd össze a tészta hozzávalóit.
Oszd el a tésztát három részre, nyújtsd ki őket, majd süsd meg mindhárom réteget a sütőben. Mindig várj, amíg az előző réteg teljesen kihűlt, mielőtt a következőt elkezdenéd sütni.
Miközben a tésztarétegek hűlnek, készítsd el a krémet. Ehhez keverd össze a krém hozzávalóit, majd melegítsd fel, míg a krém sűrű nem lesz. Ne felejtsd el állandóan kevergetni, hogy ne égjen oda.
Keverd el a tojássárgáját a tejszínnel, majd add hozzá a vajat a krémhez. A vaj hozzáadása előtt mindig bizonyosodj meg róla, hogy a krém már nem forró, mert különben a vaj túl gyorsan megolvadna.
A tortalapokat töltsd meg a krémmel, hagyjuk hűlni néhány órát, majd szeletelj és tálald.