HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mézes krémes

Remélem, te is olyan örömmel fogod elkészíteni ezt a receptet, mint én mindig teszem. A végeredmény egy finom, krémes és mézes édesség, aminek garantáltan nem tudsz ellenállni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta:

  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g Méz Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 10 g szódabikarbóna Hozzáadott
  • 5 g őrölt fahéj Hozzáadott
  • 5 g Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott

Krém:

  • 712 dl tej Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás puding Hozzáadott
  • 3 tojás sárgája Hozzáadott
  • 2 dl Tejszín Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.

2. Lépés

Keverd össze a tészta hozzávalóit.

3. Lépés

Oszd el a tésztát három részre, nyújtsd ki őket, majd süsd meg mindhárom réteget a sütőben. Mindig várj, amíg az előző réteg teljesen kihűlt, mielőtt a következőt elkezdenéd sütni.

4. Lépés

Miközben a tésztarétegek hűlnek, készítsd el a krémet. Ehhez keverd össze a krém hozzávalóit, majd melegítsd fel, míg a krém sűrű nem lesz. Ne felejtsd el állandóan kevergetni, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

Keverd el a tojássárgáját a tejszínnel, majd add hozzá a vajat a krémhez. A vaj hozzáadása előtt mindig bizonyosodj meg róla, hogy a krém már nem forró, mert különben a vaj túl gyorsan megolvadna.

6. Lépés

A tortalapokat töltsd meg a krémmel, hagyjuk hűlni néhány órát, majd szeletelj és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új