HIRDETŐ

Forrás: canva

Mézeskalács tészta

ELhoztam nektek az igai puha mézeskalács tészta receptjét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g Méz Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál gyömbérpor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, vegyük elő a szükséges hozzávalókat. Emlékszem, hogy amikor először készítettem ezt a receptet, nem volt otthon gyömbérporom, aztán helyette friss gyömbért használtam. Bár az íze egy kicsit erősebb lett, szerintem még így is finom volt. Azóta mindig gyömbérporral készítem.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért és a sót.

3. Lépés

Egy másik tálban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a mézet és a cukrot, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük addig, amíg sima állagú nem lesz a keverék.

4. Lépés

Ezután lassan öntsük a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze a tésztát. Ha túl ragadós a tészta, adjunk hozzá még egy kis lisztet.

5. Lépés

A tésztát tegyük hűtőbe legalább 2 órára, vagy akár egy éjszakára is. A

6. Lépés

Mikor kész vagyunk a sütéssel, melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassuk ki a mézeskalács formákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük őket, és süssük 10-12 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt díszítenénk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új