HIRDETŐ

Forrás: foodcolours for AdobeStock

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csirkecombok és mell Hozzáadott
  • 4 Ancho Guajillo, Pasilla chili Hozzáadott
  • 12 Csésze szezámmag Hozzáadott
  • 12 Csésze Mogyoró Hozzáadott
  • 12 fahéjrúd Hozzáadott
  • 2 egész Szegfűszeg Hozzáadott
  • 3 fekete Borsszemek Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Ánizs Hozzáadott
  • 2 Paradicsom Hozzáadott
  • 1 középső hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Lemez pirított kenyér Hozzáadott
  • 12 Blackboard Csokoládé nagyon sötét Hozzáadott
  • 2 Csészék csirkeleves Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • Koriander a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A mole poblano recepthez kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben olaj nélkül addig pirítjuk a chiliket, amíg illatosak lesznek és kissé megváltozik a színük. Ez a lépés felerősíti az ízüket, és döntő tényező a mole aromaprofilja szempontjából. Vigyázzunk, hogy a chilipaprikák ne égjenek meg.

2. Lépés

Egy másik serpenyőben pirítsa meg a szezámmagot, a földimogyorót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a borsot és az ánizst, amíg illatos nem lesz. Legyünk óvatosak, mert ezek a fűszerek gyorsan megéghetnek.

3. Lépés

Tegye a chilit, a fűszereket, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát egy turmixgépbe, és turmixolja péppé.

4. Lépés

Pirítsuk meg a kenyérszeletet, és tegyük a turmixgépbe. Ezáltal a mártás szép textúrát kap.

5. Lépés

Egy serpenyőben forró olajban megpirítjuk a tésztát, majd hozzáadjuk a csokoládét. Amint ez megolvadt, hozzáadjuk a csirkealaplevet. Hagyjuk felforrni, és addig forraljuk, amíg sűrű állagú nem lesz.

6. Lépés

Adjuk a csirkét a mártáshoz, és pároljuk 40 percig. Olyan szaftos és puha lesz, hogy le fog esni a csontról.

7. Lépés

Tálalja a Mole Poblano ételt korianderrel, és élvezze. Egy élmény a mexikói konyhából !

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek