Forrás: foodcolours for AdobeStock
Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással
A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!
Hozzávalók
- 2 Csirkecombok és mell
- 4 Ancho Guajillo, Pasilla chili
- 1⁄2 Csésze szezámmag
- 1⁄2 Csésze Mogyoró
- 1⁄2 fahéjrúd
- 2 egész Szegfűszeg
- 3 fekete Borsszemek
- 1⁄2 Teáskanál Ánizs
- 2 Paradicsom
- 1 középső hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 Lemez pirított kenyér
- 1⁄2 Blackboard Csokoládé nagyon sötét
- 2 Csészék csirkeleves
- só ízlés szerint
- 3 Tablespoon növényi olaj
- Koriander a tálaláshoz
Eljárás
A mole poblano recepthez kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben olaj nélkül addig pirítjuk a chiliket, amíg illatosak lesznek és kissé megváltozik a színük. Ez a lépés felerősíti az ízüket, és döntő tényező a mole aromaprofilja szempontjából. Vigyázzunk, hogy a chilipaprikák ne égjenek meg.
Egy másik serpenyőben pirítsa meg a szezámmagot, a földimogyorót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a borsot és az ánizst, amíg illatos nem lesz. Legyünk óvatosak, mert ezek a fűszerek gyorsan megéghetnek.
Tegye a chilit, a fűszereket, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát egy turmixgépbe, és turmixolja péppé.
Pirítsuk meg a kenyérszeletet, és tegyük a turmixgépbe. Ezáltal a mártás szép textúrát kap.
Egy serpenyőben forró olajban megpirítjuk a tésztát, majd hozzáadjuk a csokoládét. Amint ez megolvadt, hozzáadjuk a csirkealaplevet. Hagyjuk felforrni, és addig forraljuk, amíg sűrű állagú nem lesz.
Adjuk a csirkét a mártáshoz, és pároljuk 40 percig. Olyan szaftos és puha lesz, hogy le fog esni a csontról.
Tálalja a Mole Poblano ételt korianderrel, és élvezze. Egy élmény a mexikói konyhából !