HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/WPJbw7knrF7u0C7SEc5x/b93672d69d5a5a2c5063f0dee71a60.png)
Morzsa
A morzsa olyan étel, amelyet a magyar konyhában gyakran használnak fel kézműves burgerekhez, vagy akár magában, mint finom köret csirkemellhez vagy rántott húsokhoz. Egyszerűen elkészíthető és nagyszerű módja a kenyérmaradékok felhasználásának.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g kenyérmaradék
- 2 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml olaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
1. lépés: A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
2. Lépés
2. lépés: Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk addig, amíg aranybarnára sülnek.
3. Lépés
3. lépés: Adjuk hozzá a kenyérmaradékot, és keverjük össze, míg a kenyérmaradék elkezd pirulni és ropogós lesz.
4. Lépés
4. lépés: Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük össze újra, hogy minden jól elkeveredjen.
5. Lépés
5. lépés: Tartsuk melegen tálalásig.