Forrás: ajt from Getty Images
Muffinok mascarponéval
Ezek a mascarponés muffinok mindig nedvesek, frissek és nagyon finomak.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 150 g Kristálycukor
- 1 darab sütőpor
- 2 darab Tojás
- 125 ml Tej
- 100 g Vaj
- 1 bal Vaníliás cukor
- 1 kanál Citromlé
- mascarpone
- gyümölcs
- csipetnyi só
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kibélelünk egy muffinformát papír süteménybetétekkel.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a tejjel, a vajjal, 3 evőkanál mascarponéval, a vaníliás cukorral és a citromlével. A vajat jobb, ha előtte kivesszük egy időre a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, és könnyebb legyen összekeverni.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz keveréket a nedves keverékhez, és keverjük össze mindent alaposan. A keveréknek simának és csomómentesnek kell lennie.
Osszuk az előkészített tésztát a muffinformákba. Töltse meg a kosárkákat kétharmadig tésztával. A süteményeket csak kétharmadig töltse meg, hogy a tészta ne folyjon ki sütés közben.
Süsse a muffinokat az előmelegített sütőben körülbelül 30 percig.
Tálalás előtt a muffinokat cukorral és gyümölcsökkel kevert mascarponéval díszíthetjük.