Forrás: Pixabay : angelicavaihel
Müzli keksz reggelire gyerekeknek
Imádom ezt a müzlis keksz receptet. Finomak, egészségesek és olyan könnyen elkészíthetők, hogy még a gyerekeim is szívesen készítik őket. Tökéletes reggelire, két étkezés közötti nassolnivalónak vagy délutáni édességnek. Valójában már többször elkészítettem ezt a receptet, és nagyon örülök, hogy most megoszthatom veletek!
Hozzávalók
- 2 Csészék zabpehely
- 1 Csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1⁄2 Csésze Méz
- 1⁄4 Csésze Cukrozatlan almaszósz
- 1 nagy tojás
- 1 Teáskanál vanília esszencia
- 1 Csésze Vegyes aszalt gyümölcsök és diófélék
Eljárás
A müzlis keksz recept sütéséhez melegítse elő a sütőt 175°C-ra, és készítsen elő egy sütőpapírral bélelt tepsit. Ez megakadályozza, hogy a kekszek összeragadjanak, és sokkal könnyebbé teszi a későbbi takarítást.
Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a sót. Fontosnak tartom, hogy először ezeket a száraz hozzávalókat keverjük össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.
Egy másik tálban keverje össze a mézet, az almaszószt, a tojást és a vaníliakivonatot. A méz segít édesíteni a kekszet, míg az almaszósz és a tojás segít összekötni a hozzávalókat.
Adja a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverje össze, amíg minden jól össze nem áll. Ezután forgassuk bele az aszalt gyümölcsöket és a diót. Szeretem a vegyes gyümölcsöket és dióféléket használni, hogy a kekszek érdekesek és finomak legyenek! A még több íz és állag érdekében próbálja ki az aszalt gyümölcsök és diófélék különböző kombinációit. A szultána, az áfonya, az apróra vágott datolya és a dió mind nagyszerű lehetőség.
Fagylaltkanalat vagy kanalat használva kanalazzuk a tésztát az előkészített sütőlemezre. Süssük a müzlis kekszeket 10-12 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ezek a müzlis kekszek tökéletesek gyors nassolnivalónak, ha útközben van, vagy a reggeli kávé vagy tea ízletes kísérőjeként. Tálalja őket friss gyümölccsel a gyermekeinek egy kiegyensúlyozott reggelihez.