HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Nagyi autentikus rántott borjúszelet Schnitzel

Az osztrák konyhában népszerű borjúhús-schnitzel igazi kulináris élvezet. Zsenge, ropogós és finom! Ez a klasszikus étel hagyományosan lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártott, megpuhított borjúhús szeletekből készül, majd aranybarnára sütik. A legjobb közvetlenül a serpenyőből kivéve fogyasztani, amíg még mindig megvan az addiktív ropogós textúrája.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Borjúszelet Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 csésze liszt Hozzáadott
  • 2 Tojás, felvert tojás Hozzáadott
  • 1 csésze zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Repce- vagy növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Citromszeletek a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a borjúszeleteket mindkét oldalukon sóval és borssal fűszerezzük.

2. Lépés

Készítsen elő három sekély tálat. Az elsőbe tegyük bele a lisztet. A másodikba verjük fel a tojásokat. A harmadikba tegyük bele a zsemlemorzsát.

3. Lépés

Minden borjúhúsdarabot először a lisztben megkenünk, és a felesleget lerázzuk. Ezután mártsuk bele a felvert tojásba, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje. Végül a zsemlemorzsába mártjuk, óvatosan megnyomkodva, hogy jól megtapadjon.

4. Lépés

Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes borjúhúsdarabot jól bevonja.

5. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt az olajjal közepes lángon.

6. Lépés

A borjúszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, ami oldalanként körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.

7. Lépés

Miután megsültek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat lecsöpögtessük.

8. Lépés

Tálaláskor tegyük tányérra, és facsarjunk rá egy kis friss citromlevet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek