HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Nagyi autentikus rántott borjúszelet Schnitzel

Az osztrák konyhában népszerű borjúhús-schnitzel igazi kulináris élvezet. Zsenge, ropogós és finom! Ez a klasszikus étel hagyományosan lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártott, megpuhított borjúhús szeletekből készül, majd aranybarnára sütik. A legjobb közvetlenül a serpenyőből kivéve fogyasztani, amíg még mindig megvan az addiktív ropogós textúrája.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Borjúszelet Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 csésze liszt Hozzáadott
  • 2 Tojás, felvert tojás Hozzáadott
  • 1 csésze zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Repce- vagy növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Citromszeletek a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a borjúszeleteket mindkét oldalukon sóval és borssal fűszerezzük.

2. Lépés

Készítsen elő három sekély tálat. Az elsőbe tegyük bele a lisztet. A másodikba verjük fel a tojásokat. A harmadikba tegyük bele a zsemlemorzsát.

3. Lépés

Minden borjúhúsdarabot először a lisztben megkenünk, és a felesleget lerázzuk. Ezután mártsuk bele a felvert tojásba, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje. Végül a zsemlemorzsába mártjuk, óvatosan megnyomkodva, hogy jól megtapadjon.

4. Lépés

Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes borjúhúsdarabot jól bevonja.

5. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt az olajjal közepes lángon.

6. Lépés

A borjúszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, ami oldalanként körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.

7. Lépés

Miután megsültek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat lecsöpögtessük.

8. Lépés

Tálaláskor tegyük tányérra, és facsarjunk rá egy kis friss citromlevet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új