HIRDETŐ
Nagyi titka fonott kalács

Nagyi titka fonott kalács

Keres egy házi készítésű kalács receptet? Próbálja ki ezt. Csodálatosan puha.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Tészta

  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 250 g Simlisz tönkölyliszt Hozzáadott
  • 150 ml Tej Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
  • 2 EK méz Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 12 tk Sók Hozzáadott
  • Csipet Szárított citromhéj Hozzáadott

Élesztők

  • 42 g Friss élesztő Hozzáadott
  • 1 EK nádcukor Hozzáadott
  • 1 EK simaliszt Hozzáadott
  • 100 ml Tej Hozzáadott

Ráadásul

  • 1 db tojás Hozzáadott
  • szeletek Mandula Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Először készítsünk élesztőt. A langyos tejbe adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, egy evőkanál lisztet és morzsoljunk bele élesztőt. Keverjük el és hagyjuk megkelni egy konyharuhával letakarva.

2. Lépés

Az összes tésztához szükséges hozzávalót, beleértve az előkészített élesztőt is, beletesszük a robotgépbe és összedolgozzuk a tésztát.

3. Lépés

Átrakjuk a deszkára, formázzuk cipóvá és hagyjuk kelni körülbelül 1 órán át.

4. Lépés

A megkelt tésztát 6 részre osztjuk és fonott kalácssá alakítjuk.

5. Lépés

Megkenjük felvert tojással és megszórjuk mandulaszeletekkel.

6. Lépés

Helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. A karácsonyi kenyér részeit rögzíthetjük fűszögökkel.

7. Lépés

Sütjük a sütőben, előmelegítve 180 fokra, körülbelül 25-30 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új