HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Mylene2401

Nagymama klasszikus vajas kekszei

Ez a recept az egyik kedvencem gyerekkoromból, amit a nagymamámmal készítettem. A vajas és ropogós kekszet nem csak könnyű elkészíteni, de mély emlékeket idéz, és különleges élménnyé teszi. Az évek során gondosan finomítottuk a receptet, és reméljük, hogy Önök is ugyanúgy élvezni fogják, mint mi mindig.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 250 Gram önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 Gram hideg vaj Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 sárgája Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A nagyi klasszikus vajas kekszének sütéséhez először szitáljuk a lisztet egy tálba. Ez biztosítja, hogy a tészta később könnyű és légies legyen.

2. Lépés

A hideg vajat vágjuk apró darabokra, és adjuk a liszthez. Fontos, hogy a vaj valóban hideg legyen, hogy optimálisan összeálljon a liszttel.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a sót és a vaníliakivonatot. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon el. Keverjünk össze mindent a kezünkkel, amíg sima tésztát nem kapunk.

4. Lépés

Formázza a tésztát golyóvá, csomagolja fóliába, és tegye a hűtőszekrénybe kb. 30 percre. Így a tészta megszilárdul, és később könnyebb lesz kinyújtani.

5. Lépés

A hűtési idő letelte után lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra. Most már tetszés szerinti pogácsaszaggatóval kekszeket vághat ki.

6. Lépés

Helyezze a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütő: 160 fok) kb. 12-15 perc alatt süsse aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sötét, különben kesernyés íze lehet.

7. Lépés

Hagyja a vajas kekszeket kihűlni a tálcán, és élvezze a finom kekszeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új