HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Nagymama régimódi gyümölcstortája

Ez a nedves, ízletes sütemény mámorító illatot áraszt, amely betölti a konyhát, és az ünnepek alatt is megmarad. Az elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény pedig minden percet megér!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 1 lb Vegyes szárított gyümölcsök (pl. cseresznye, áfonya, mazsola és ribizli) Hozzáadott
  • 1 csésze sötét rum Hozzáadott
  • 1 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 1 csésze Vaj, lágyított Hozzáadott
  • 12 csésze Szirup vagy melasz Hozzáadott
  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 12 csésze őrölt mandula Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűbors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 12 csésze Apróra vágott dió Hozzáadott
  • Egy narancs héja és leve Hozzáadott
  • Egy citrom héja és leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

135 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a vegyes aszalt gyümölcsöket legalább 24 órán át áztatjuk a rumban. Ez a lépés felerősíti az ízüket, és biztosítja, hogy jól hidratálódjanak - ezt akár néhány nappal korábban is megtehetjük. Csak tárolja őket légmentesen záródó edényben, hogy megőrizzék nedvességüket.

2. Lépés

Melegítse elő a sütőt 163 °C-ra. Készítsük elő a tortaformát sütőpapírral kibélelve.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a megpuhított vajat és a barna cukrot, és keverjük krémesre. Nagyon fontos, hogy a kettőt zökkenőmentesen integráljuk, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Lépés

A szirupot/melaszt a vajas-cukros keverékhez keverjük. Adjuk hozzá a tojásokat, minden egyes hozzáadás után jól felverjük. Ez a torta alapja, könnyűnek és habosnak kell lennie.

5. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót.

6. Lépés

Ezt a száraz keveréket fokozatosan adjuk hozzá a vajas-cukros keverékhez. Ne siessük el ezt a lépést; egyszerre csak egy kicsit adjunk hozzá, hogy elkerüljük a csomósodást.

7. Lépés

Keverje a beáztatott gyümölcsöt (a maradék rummal együtt), az apróra vágott diót, valamint egy narancs és egy citrom héját és levét a keverékhez. Ez a mindent egyben módszer adja a torta gazdag gyümölcsös ízét és zamatos állagát.

8. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és süsse körülbelül 2 órán át, vagy amíg egy a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

9. Lépés

Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, mielőtt átrakjuk egy rácsra.

10. Lépés

Ha teljesen kihűlt, csomagoljuk jól be fóliába, és tálalás előtt legalább 2 napig hagyjuk érni. Ez az érlelési lépés fokozza a gazdag ízeket, így minden szelet tökéletes ízszimfónia lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek