HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Nagymama régimódi gyümölcstortája

Ez a nedves, ízletes sütemény mámorító illatot áraszt, amely betölti a konyhát, és az ünnepek alatt is megmarad. Az elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény pedig minden percet megér!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 1 lb Vegyes szárított gyümölcsök (pl. cseresznye, áfonya, mazsola és ribizli) Hozzáadott
  • 1 csésze sötét rum Hozzáadott
  • 1 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 1 csésze Vaj, lágyított Hozzáadott
  • 12 csésze Szirup vagy melasz Hozzáadott
  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 12 csésze őrölt mandula Hozzáadott
  • 12 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűbors Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 12 csésze Apróra vágott dió Hozzáadott
  • Egy narancs héja és leve Hozzáadott
  • Egy citrom héja és leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

135 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a vegyes aszalt gyümölcsöket legalább 24 órán át áztatjuk a rumban. Ez a lépés felerősíti az ízüket, és biztosítja, hogy jól hidratálódjanak - ezt akár néhány nappal korábban is megtehetjük. Csak tárolja őket légmentesen záródó edényben, hogy megőrizzék nedvességüket.

2. Lépés

Melegítse elő a sütőt 163 °C-ra. Készítsük elő a tortaformát sütőpapírral kibélelve.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a megpuhított vajat és a barna cukrot, és keverjük krémesre. Nagyon fontos, hogy a kettőt zökkenőmentesen integráljuk, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Lépés

A szirupot/melaszt a vajas-cukros keverékhez keverjük. Adjuk hozzá a tojásokat, minden egyes hozzáadás után jól felverjük. Ez a torta alapja, könnyűnek és habosnak kell lennie.

5. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót.

6. Lépés

Ezt a száraz keveréket fokozatosan adjuk hozzá a vajas-cukros keverékhez. Ne siessük el ezt a lépést; egyszerre csak egy kicsit adjunk hozzá, hogy elkerüljük a csomósodást.

7. Lépés

Keverje a beáztatott gyümölcsöt (a maradék rummal együtt), az apróra vágott diót, valamint egy narancs és egy citrom héját és levét a keverékhez. Ez a mindent egyben módszer adja a torta gazdag gyümölcsös ízét és zamatos állagát.

8. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és süsse körülbelül 2 órán át, vagy amíg egy a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

9. Lépés

Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, mielőtt átrakjuk egy rácsra.

10. Lépés

Ha teljesen kihűlt, csomagoljuk jól be fóliába, és tálalás előtt legalább 2 napig hagyjuk érni. Ez az érlelési lépés fokozza a gazdag ízeket, így minden szelet tökéletes ízszimfónia lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új