HIRDETŐ

Forrás: beats3 from Getty Images

Napon szárított paradicsom

A paradicsom otthoni szárítása az egyik kedvenc kulináris tevékenységem. Ez az egyszerű tevékenység lehetővé teszi, hogy mindig legyen kéznél egyedi, aromás és ízgazdag paradicsom, amely számos ételemhez nagyszerű kiegészítője. Szívből ajánlom ezt a receptet, különösen akkor, ha friss, érett paradicsomhoz jutsz hozzá - az ízbeli különbség valóban érezhető!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 2 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 4 kanalak Sók Hozzáadott
  • 2 fejek Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 bunch Friss fűszernövények (bazsalikom, kakukkfű, rozmaring) Hozzáadott
  • napraforgóolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a paradicsomot. Mossuk meg és vágjuk félbe őket. A nagy paradicsomokat több darabra is fel lehet vágni. Igyekezzen azonban nagyjából egyforma méretűre vágni őket - ez biztosítja, hogy egyenletesen száradjanak ki.

2. Lépés

Helyezze a paradicsomokat egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy a héjuk az aljukon legyen. Szórjuk meg őket sóval (ne spóroljunk a sóval, mert segíti a száradási folyamatot). Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát.

3. Lépés

A paradicsomokat 100 fokra előmelegített sütőben kb. 5 órán át sütjük. Időnként ellenőrizzük, hogy a paradicsom már ne legyen túl száraz - ez ízlés kérdése, én szeretem, ha még egy kicsit lédús.

4. Lépés

Amikor a paradicsomok jól megszáradtak, vegye ki őket a sütőből, és még melegen tegye őket az üvegekbe. Minden üvegbe friss fűszernövényeket is teszünk - ezek extra ízt adnak a paradicsomunknak.

5. Lépés

Végül öntse az olajat az üvegekbe, hogy a paradicsomokat teljesen ellepje. Ez egy kulcsfontosságú lépés, mivel az olaj megvédi a paradicsomot a penészedéstől, és hosszabb ideig eltartható.

6. Lépés

Amikor a paradicsom kihűlt, zárja le az üvegeket, és tárolja sötét, hűvös helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új