Forrás: Pixabay: danymena88
Narancs Tiramisu Szilveszterre
Egy édes és friss desszert, ami tökéletes az új év lezárásához. A narancs tiramisu egy finom változata az olasz klasszikus desszertnek, amit narancslikőrrel dobnak fel.
Hozzávalók
A narancskrémhez
- 4 Darab Bio-narancsok
- 100 g cukor
- 4 Darab sárgája
- 500 g mascarpone
- 50 ml narancslikőr
A tiramisu rétegekhez
- 200 g Habcsók
- 2 Evőkanál Azonnali eszpresszópor
- 30 ml víz
Eljárás
Az narancskrémhez dörzsölje le az narancsokat és facsarja ki őket. Az narancslevet tehén a cukor felével egy lábasba adja, és hagyja felforrni. A tojássárgáját verje fel a maradék cukorral világos krémmé.
Az forró narancslevet lassan keverje bele a tojás-cukor keverékbe, közben állandóan verje. A keveréket tegye vissza a fazékba és alacsony hőmérsékleten melegítse, amíg besűrűsödik. Vegye le a tűzről és hagyja hűlni.
Amíg az narancskrém hűl, főzzük fel az eszpresszót a vízzel és 2 evőkanál narancslikőrrel. A hozzáadott babapiskótákat meglocsoljuk vele, majd egy tűzálló tál aljára terítjük.
A mascarponét egy tálban verjük addig, amíg krémes nem lesz. Keverjük bele a maradék narancslikőrt. A lehűlt narancskrémet keverjük bele a mascarponéba.
Az narancsos-mascarpone krém felét ossza el a babapiskótákra. Helyezzen rá egy második réteg áztatott babapiskótát, majd fedje le a maradék narancsos-mascarpone krémmel.
Hagyja, hogy a narancsos tiramisu legalább 2 órán át átjárja a hűtőben, mielőtt felszolgálják. Szolgálás előtt szórjon rá egy kis narancshéjat.