HIRDETŐ

Forrás: canva

Narancslekvár

Sziasztok, a mai nap természetesen Budapesten találom magamat, ahol általában elkészítem ezt a finom házi lekvárt. Szeretem a lekvárokat, különösen a narancslekvárt. Olyan vidám, friss és élénk íze van, ami számomra a nyarat idézi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg narancs Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 ks vaníliarúd Hozzáadott
  • 12 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A narancsokat alaposan mossuk meg, hiszen a héját is felhasználjuk majd. Én erre mindig ecetes vízben áztatott szivacsot használok, nagyon hatásos.

2. Lépés

A narancsokat vágjuk fel, majd magozzuk ki. Próbáljuk meg a narancspépet megőrizni, mert ez adja a lekvár kissé darabos textúráját.

3. Lépés

Daráljuk le a citrusok héját, de nagyon vékonyan, mert a belső fehér rétege keserű. Ezt a hibát egyszer elkövettem,2 és nem volt kellemes.

4. Lépés

Helyezzük a narancshéjat, a pépet, a cukrot, a vaníliarúdot és a citromlevet egy lábasba, és főzzük kis lángon, amíg az összes cukor fel nem oldódik. Fontos, hogy közben folyamatosan keverjük, nehogy az aljára égjen.

5. Lépés

Főzzük tovább nagy lángon, amíg a lekvár sűrű nem lesz. Tapasztalatom szerint ez kb. 40 perc.

6. Lépés

Ha kész, azonnal töltsük steril üvegbe a lekvárt, majd zárjuk le. Nekem az a módszerem, hogy deszinfekció céljából előtte forró vizet öntök az üvegekbe, sindolyarább letörlöm, majd belehalom a lekvárt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új