HIRDETŐ

Forrás: canva

Narancstorta

Narancstortát gyakran készítek a családomnak, mert imádják az édes, gyümölcsös ízvilágát. Különösen a téli hónapokban, a narancsszezonban érdemes elraktározni ezt a frissítő, de mégis melegítő desszertet. Próbáld ki te is a receptet, és figyeld meg, ahogyan minden tortaszelettel a narancs ízének teljes mélysége kibontakozik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 200 Gram önserkentő liszt Hozzáadott
  • 150 Gram cukor Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 1 cs sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 100 ml narancslé Hozzáadott
  • 2 Közepes méretű narancs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat válaszd szét fehérjére és sárgájára. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.

2. Lépés

A tojássárgájához keverd hozzá a cukrot, majd add hozzá az olajat, a narancslevet, a lisztet és a sütőport.

3. Lépés

Ezt követően óvatosan forgasd bele a tojáshabot a masszába.

4. Lépés

Az egészet öntsd egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd 35-40 percig.

5. Lépés

Amikor kivetted a sütőből, hagyd hűlni, majd díszítsd frissen reszelt narancshéjjal és porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új