HIRDETŐ

Népszerű Barackos torta frissítő ízekkel

A Barackos torta a nyári hónapok egyik legnépszerűbb édessége, gyümölcsös, frissítő ízzel rendelkezik, ami a baracknak köszönhető. A hozzáadott piskóta pedig kiváló alapot szolgáltat a gyümölcsnek és a krémnek, így minden egyes falatban a barack, a piskóta és a krém összes íze visszaköszön.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Csomag babapiskóta Hozzáadott
  • 1 kg Barack Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 2 púpozott evőkanál búzadara Hozzáadott
  • 5 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 25 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a babapiskótát a tortaformában, úgy hogy egyenletesen beborítsuk vele az alját.

2. Lépés

A barackokat mossuk meg, magozzuk ki, majd daraboljuk fel.

3. Lépés

A tejet forraljuk fel a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral együtt.

4. Lépés

Adjuk hozzá a búzadarát, forraljuk tovább, amíg sűrű nem lesz. Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Verjük kemény habbá a tejszínt, majd keverjük össze a mascarponéval és a kihűlt búzadarával.

6. Lépés

A krémet simítsuk el a babapiskótán, majd tegyük rá a felvágott barackokat.

7. Lépés

Rakjuk hűtőbe a tortát legalább 5-6 órára, de akár egész éjszakára is, hogy az ízek összeérjenek.

8. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral és díszítsük friss barack darabokkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új