Népszerű Barackos torta frissítő ízekkel
A Barackos torta a nyári hónapok egyik legnépszerűbb édessége, gyümölcsös, frissítő ízzel rendelkezik, ami a baracknak köszönhető. A hozzáadott piskóta pedig kiváló alapot szolgáltat a gyümölcsnek és a krémnek, így minden egyes falatban a barack, a piskóta és a krém összes íze visszaköszön.
Hozzávalók
- 1 Csomag babapiskóta
- 1 kg Barack
- 3 dl tej
- 2 púpozott evőkanál búzadara
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
Eljárás
Készítsük elő a babapiskótát a tortaformában, úgy hogy egyenletesen beborítsuk vele az alját.
A barackokat mossuk meg, magozzuk ki, majd daraboljuk fel.
A tejet forraljuk fel a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral együtt.
Adjuk hozzá a búzadarát, forraljuk tovább, amíg sűrű nem lesz. Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni.
Verjük kemény habbá a tejszínt, majd keverjük össze a mascarponéval és a kihűlt búzadarával.
A krémet simítsuk el a babapiskótán, majd tegyük rá a felvágott barackokat.
Rakjuk hűtőbe a tortát legalább 5-6 órára, de akár egész éjszakára is, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral és díszítsük friss barack darabokkal.