HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Népszerű vegetáriánus Rakott patisszon

A rakott patisszon egy nagyszerű vegetáriánus étel, amely remek alternatívát kínál a hagyományos húsból készült rakott ételek helyett. A friss patisszon, a paradicsom, a hagyma és a sajt ízletes elegyét kínálja. A finom, krémjes textúrája és gazdag ízvilága miatt biztosan mindenki kedvence lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagyobb patisszon Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 150 g trappista sajt Hozzáadott
  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A patisszont vágjuk félbe, majd kanalazzuk ki a belsejét. Az üreges patisszont helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 15 percig.

2. Lépés

Közben a patisszon belsejét vágjuk apró kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

3. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a patisszon kockákat és a fokhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.

4. Lépés

A paradicsomot vágjuk kisebb darabokra és adjuk hozzá a hagymás patisszonhoz. Főzzük közepes lángon, amíg a paradicsom el nem kezd összeesni.

5. Lépés

A patisszonokat vegyük ki a sütőből, és töltsük meg a hagymás-paradicsomos patisszonkeverékkel. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és tegyük vissza a sütőbe még 20 percre.

6. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk néhány percet hűlni. Tálalás előtt kanalazzunk a tetejére egy kis tejfölt és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek