Forrás: Pixabay
Népszerű vegetáriánus Rakott patisszon
A rakott patisszon egy nagyszerű vegetáriánus étel, amely remek alternatívát kínál a hagyományos húsból készült rakott ételek helyett. A friss patisszon, a paradicsom, a hagyma és a sajt ízletes elegyét kínálja. A finom, krémjes textúrája és gazdag ízvilága miatt biztosan mindenki kedvence lesz.
Hozzávalók
- 2 nagyobb patisszon
- 2 ks vöröshagyma
- 5 ks paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g trappista sajt
- 200 g tejföl
- só, bors
- Petrezselyem
- olaj
Eljárás
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A patisszont vágjuk félbe, majd kanalazzuk ki a belsejét. Az üreges patisszont helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 15 percig.
Közben a patisszon belsejét vágjuk apró kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a patisszon kockákat és a fokhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
A paradicsomot vágjuk kisebb darabokra és adjuk hozzá a hagymás patisszonhoz. Főzzük közepes lángon, amíg a paradicsom el nem kezd összeesni.
A patisszonokat vegyük ki a sütőből, és töltsük meg a hagymás-paradicsomos patisszonkeverékkel. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és tegyük vissza a sütőbe még 20 percre.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk néhány percet hűlni. Tálalás előtt kanalazzunk a tetejére egy kis tejfölt és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.