HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Népszerű vegetáriánus Rakott patisszon

A rakott patisszon egy nagyszerű vegetáriánus étel, amely remek alternatívát kínál a hagyományos húsból készült rakott ételek helyett. A friss patisszon, a paradicsom, a hagyma és a sajt ízletes elegyét kínálja. A finom, krémjes textúrája és gazdag ízvilága miatt biztosan mindenki kedvence lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagyobb patisszon Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 150 g trappista sajt Hozzáadott
  • 200 g tejföl Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A patisszont vágjuk félbe, majd kanalazzuk ki a belsejét. Az üreges patisszont helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 15 percig.

2. Lépés

Közben a patisszon belsejét vágjuk apró kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

3. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a patisszon kockákat és a fokhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.

4. Lépés

A paradicsomot vágjuk kisebb darabokra és adjuk hozzá a hagymás patisszonhoz. Főzzük közepes lángon, amíg a paradicsom el nem kezd összeesni.

5. Lépés

A patisszonokat vegyük ki a sütőből, és töltsük meg a hagymás-paradicsomos patisszonkeverékkel. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és tegyük vissza a sütőbe még 20 percre.

6. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk néhány percet hűlni. Tálalás előtt kanalazzunk a tetejére egy kis tejfölt és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új