Nyári Cseresznyés finomság
Ez a recept egy könnyű és frissítő desszertetínál a cseresznye szerelmese. A könnyű habszivacs rétegek és a friss cseresznyek tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást, hogy egy igazán ízletes és laktató édességet kapjunk.
Hozzávalók
- 200 g finomliszt
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 500 g friss cseresznye
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaníliás puding
- 2 dl habtejszín
Eljárás
Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a, vajat, porcukrot, tojássárgáját és csipet sót egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés vízet, hogy könnyen gyúrható legyen. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni kb. 30 percig.
Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A tejet felforraljuk egy fazékban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingport. Közepes lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A pihentetett tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk egy nagyobb tésztalappá. Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tészta közepére rákenjük a kihűlt vaníliakrémet, majd rászórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyéket.
A maradék tésztából kisebb csíkokat vágunk, és ezeket rácsosan elhelyezzük a cseresznyéket.
A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a tészta aetején aranybarna nem lesz.
Amikor kész, hagyjuk kihűlni a süteményt.
Végül díszítésképpen friss cseresznyéket és habcsókot teszünk a sütemény tetejére.