HIRDETŐ

Nyári Cseresznyés finomság

Ez a recept egy könnyű és frissítő desszertetínál a cseresznye szerelmese. A könnyű habszivacs rétegek és a friss cseresznyek tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást, hogy egy igazán ízletes és laktató édességet kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 500 g friss cseresznye Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaníliás puding Hozzáadott
  • 2 dl habtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a, vajat, porcukrot, tojássárgáját és csipet sót egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés vízet, hogy könnyen gyúrható legyen. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni kb. 30 percig.

2. Lépés

Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A tejet felforraljuk egy fazékban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingport. Közepes lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

A pihentetett tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk egy nagyobb tésztalappá. Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tészta közepére rákenjük a kihűlt vaníliakrémet, majd rászórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyéket.

4. Lépés

A maradék tésztából kisebb csíkokat vágunk, és ezeket rácsosan elhelyezzük a cseresznyéket.

5. Lépés

A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a tészta aetején aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Amikor kész, hagyjuk kihűlni a süteményt.

7. Lépés

Végül díszítésképpen friss cseresznyéket és habcsókot teszünk a sütemény tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek