HIRDETŐ

Nyári Cseresznyés finomság

Ez a recept egy könnyű és frissítő desszertetínál a cseresznye szerelmese. A könnyű habszivacs rétegek és a friss cseresznyek tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást, hogy egy igazán ízletes és laktató édességet kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 500 g friss cseresznye Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaníliás puding Hozzáadott
  • 2 dl habtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a, vajat, porcukrot, tojássárgáját és csipet sót egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés vízet, hogy könnyen gyúrható legyen. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni kb. 30 percig.

2. Lépés

Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A tejet felforraljuk egy fazékban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingport. Közepes lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

A pihentetett tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk egy nagyobb tésztalappá. Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tészta közepére rákenjük a kihűlt vaníliakrémet, majd rászórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyéket.

4. Lépés

A maradék tésztából kisebb csíkokat vágunk, és ezeket rácsosan elhelyezzük a cseresznyéket.

5. Lépés

A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a tészta aetején aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Amikor kész, hagyjuk kihűlni a süteményt.

7. Lépés

Végül díszítésképpen friss cseresznyéket és habcsókot teszünk a sütemény tetejére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új