Forrás: Youtube
Nyúlvadas
Ugyan az eredeti vadas marhahúsból készül, de nyúllal is mesésen finom.
Hozzávalók
- 45 dkg nyúlcomb
- 3 ek vaj
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérépa
- 2 ks babérlevél
- 2 ks burgonya
- só bors
- 2 ek cukor
- 2 ek Mustár
- 2 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 1 ek finomliszt
Eljárás
Megpucoljuk a vöröshagymát és a répákat.
A nyúlcombot sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát a vajon.
A nyulat kivesszük a serpenyőből, majd cukrot karamellizálunk benne. Ha karamellszínű a cukor, hozzáadjuk a mustárt és azt is 3-4 percig pirítjuk.
Ehhez hozzáadjuk a hagymát, fehérbort, burgonya, a zöldségeket, a babérleveleket és a nyúlcombot, majd sózzuk, borsozzuk.
Lassú tűzön fedő alatt főzzük, amint burgonya átfőtt, kivesszük és forrón összetörjük egy villával.
Amikor a nyúlcomb megpuhult, kivesszük a nyulat és a babérleveleket, a levét pedig mindenestül a liszttel és a tejföllel leturmixoljuk, majd visszatesszük főzni, visszahelyezve a combokat.
Nem értem, hogy az 5. lépésnél a főtt krumpli milyen szerepet játszik. Talán el kellene olvasni a receptet, mielőtt közzéteszik.