HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Nyúlvadas

Ugyan az eredeti vadas marhahúsból készül, de nyúllal is mesésen finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 45 dkg nyúlcomb Hozzáadott
  • 3 ek vaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérépa Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 ks burgonya Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 2 ek Mustár Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Megpucoljuk a vöröshagymát és a répákat.

2. Lépés

A nyúlcombot sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát a vajon.

3. Lépés

A nyulat kivesszük a serpenyőből, majd cukrot karamellizálunk benne. Ha karamellszínű a cukor, hozzáadjuk a mustárt és azt is 3-4 percig pirítjuk.

4. Lépés

Ehhez hozzáadjuk a hagymát, fehérbort, burgonya, a zöldségeket, a babérleveleket és a nyúlcombot, majd sózzuk, borsozzuk.

5. Lépés

Lassú tűzön fedő alatt főzzük, amint burgonya átfőtt, kivesszük és forrón összetörjük egy villával.

6. Lépés

Amikor a nyúlcomb megpuhult, kivesszük a nyulat és a babérleveleket, a levét pedig mindenestül a liszttel és a tejföllel leturmixoljuk, majd visszatesszük főzni, visszahelyezve a combokat.

Hozzászólások (1)

maria_kapas 2023. 05. 20.

Nem értem, hogy az 5. lépésnél a főtt krumpli milyen szerepet játszik. Talán el kellene olvasni a receptet, mielőtt közzéteszik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új