Forrás: pixelshot from Canva
Olaj nélküli aszalt paradicsom
Remek recept házi készítésű aszalt paradicsomra olaj használata nélkül. Ez a paradicsom szárítási módszer egészségesebb és finomabb.
Hozzávalók
- 1 kg paradicsom
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
Készítse elő a paradicsomot. Mossa meg a paradicsomot és vágja vékony szeletekre. Szórja meg a paradicsomot sóval és fűszerekkel.
Tegye le a paradicsomokat. Helyezze a paradicsomokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Próbáld úgy elrendezni őket, hogy elegendő hely maradjon közöttük.
Szárítsa a sütőben. A paradicsomos tepsit helyezze előmelegített 100°C-os sütőbe. Szárítsa a paradicsomot körülbelül 2 órán keresztül, amíg teljesen ki nem száradnak.
Hagyd lehűlni. A szárított paradicsomokat vedd ki a sütőből és hagyd teljesen lehűlni. Ezután tárolhatod a paradicsomokat a hűtőben vagy azonnal fogyaszthatod.