HIRDETŐ

Forrás: pixelshot from Canva

Olaj nélküli aszalt paradicsom

Remek recept házi készítésű aszalt paradicsomra olaj használata nélkül. Ez a paradicsom szárítási módszer egészségesebb és finomabb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítse elő a paradicsomot. Mossa meg a paradicsomot és vágja vékony szeletekre. Szórja meg a paradicsomot sóval és fűszerekkel.

2. Lépés

Tegye le a paradicsomokat. Helyezze a paradicsomokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Próbáld úgy elrendezni őket, hogy elegendő hely maradjon közöttük.

3. Lépés

Szárítsa a sütőben. A paradicsomos tepsit helyezze előmelegített 100°C-os sütőbe. Szárítsa a paradicsomot körülbelül 2 órán keresztül, amíg teljesen ki nem száradnak.

4. Lépés

Hagyd lehűlni. A szárított paradicsomokat vedd ki a sütőből és hagyd teljesen lehűlni. Ezután tárolhatod a paradicsomokat a hűtőben vagy azonnal fogyaszthatod.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új