HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Olajbogyó olajban

Ez egy egyszerű, hagyományos recept az olajbogyó pácolásához. Finom és egészséges snacket készíthetünk belőle, amelyet az év bármely szakában fogyaszthatunk. Az olajbogyót nem nehéz magadnak pácolni, mint a mediterrán országokban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 Gram Zöld vagy fekete olajbogyó Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 100 Gram tengeri só Hozzáadott
  • 2 Citromok Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Friss kakukkfű és rozmaring Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Borsszemek Hozzáadott
  • extra szűz olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az olajbogyó olajban recepthez alaposan mossuk meg az olajbogyót, és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vizet és a tengeri sót, és keverjük addig, amíg a só feloldódik. Az olajbogyókat teljesen el kell fednie a víznek. Fedjük le a tálat, és hagyjuk állni 3 napig, naponta cserélve a vizet.

2. Lépés

A negyedik napon engedje le a vizet a tálból, és hagyja megszáradni az olajbogyókat.

3. Lépés

Amíg az olajbogyók száradnak, készítsük el a savanyúságot: Mossuk meg a citromot, és vágjuk fel szeletekre. Vágjuk fel a fokhagymagerezdeket, és keverjük össze a kakukkfűvel és a rozmaringgal, a borsszemekkel és a citromszeletekkel.

4. Lépés

Tegyük az olajbogyót egy üvegbe, és adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Öntsünk rá annyi olívaolajat, hogy az összes olajbogyót ellepje.

5. Lépés

Zárja le az üveget, és hagyja hűvös, sötét helyen legalább két hétig, hogy az ízek kifejlődhessenek.

6. Lépés

Két hét pácolás után a pácolt olajbogyó már fogyasztható. A hűtőszekrényben több hónapig tárolható. Tökéletes rágcsálnivaló egy ital vagy mediterrán étel mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új