Forrás: Pixabay: EME
Olasz krémsajtos mártás
Nincs is jobb, mint egy krémes, meleg olasz mártogatós a partikon vagy családi összejöveteleken!
Hozzávalók
- 1 csésze majonéz
- 1 csésze tejföl
- 1⁄2 csésze parmezán
- 1⁄4 csésze Apróra vágott friss bazsalikom
- 1 evőkanál Apróra vágott friss oregánó
- 1 evőkanál Apróra vágott fokhagyma
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1⁄4 teáskanál Törött pirospaprika pehely
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdje a gyógynövények előkészítésével. Ne feledje, hogy a friss fűszernövények hihetetlen aromát és ízt adnak a mártásnak, ellentétben a szárítottakkal. Miután felaprította a bazsalikomot és az oregánót, tegye félre őket.
Egy közepes tálban keverje össze a tejfölt és a majonézt. Egy habverő segítségével keverjük simára. Ez egy szép krémes alapot ad az összes többi íznek, hogy beleolvadjon.
Most adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot. A lényeg, hogy a saját sajtunkat reszeljük le, mivel az előre lereszelt sajtok általában szárazak és ízetlenek. Higgye el, megéri a plusz erőfeszítést!
Ezután dobja bele az apróra vágott bazsalikomot, oregánót és a felaprított fokhagymát. Keverje őket jól össze a krémes alaplével. A friss fűszernövények frissességet kölcsönöznek a mártogatósnak, míg a fokhagyma a szükséges pikantériát adja hozzá.
Adjuk hozzá a citromlevet és a törött pirospaprikapelyhet. A citromlé feldobja az ízeket, míg a borspehely egy csipetnyi csípősséget ad, hogy kiegyensúlyozza a mártás krémességét.
Végül kóstolja meg a mártást, és ízesítse sóval és borssal, ha szükséges. Ne feledje, mindig adhat hozzá több sót, de soha nem veheti el. Tehát óvatosan fűszerezzük!
Tálalás előtt legalább egy órát hűtse a mártást a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.