HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: EME

Olasz krémsajtos mártás

Nincs is jobb, mint egy krémes, meleg olasz mártogatós a partikon vagy családi összejöveteleken!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 csésze majonéz Hozzáadott
  • 1 csésze tejföl Hozzáadott
  • 12 csésze parmezán Hozzáadott
  • 14 csésze Apróra vágott friss bazsalikom Hozzáadott
  • 1 evőkanál Apróra vágott friss oregánó Hozzáadott
  • 1 evőkanál Apróra vágott fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • 14 teáskanál Törött pirospaprika pehely Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdje a gyógynövények előkészítésével. Ne feledje, hogy a friss fűszernövények hihetetlen aromát és ízt adnak a mártásnak, ellentétben a szárítottakkal. Miután felaprította a bazsalikomot és az oregánót, tegye félre őket.

2. Lépés

Egy közepes tálban keverje össze a tejfölt és a majonézt. Egy habverő segítségével keverjük simára. Ez egy szép krémes alapot ad az összes többi íznek, hogy beleolvadjon.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot. A lényeg, hogy a saját sajtunkat reszeljük le, mivel az előre lereszelt sajtok általában szárazak és ízetlenek. Higgye el, megéri a plusz erőfeszítést!

4. Lépés

Ezután dobja bele az apróra vágott bazsalikomot, oregánót és a felaprított fokhagymát. Keverje őket jól össze a krémes alaplével. A friss fűszernövények frissességet kölcsönöznek a mártogatósnak, míg a fokhagyma a szükséges pikantériát adja hozzá.

5. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet és a törött pirospaprikapelyhet. A citromlé feldobja az ízeket, míg a borspehely egy csipetnyi csípősséget ad, hogy kiegyensúlyozza a mártás krémességét.

6. Lépés

Végül kóstolja meg a mártást, és ízesítse sóval és borssal, ha szükséges. Ne feledje, mindig adhat hozzá több sót, de soha nem veheti el. Tehát óvatosan fűszerezzük!

7. Lépés

Tálalás előtt legalább egy órát hűtse a mártást a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új