HIRDETŐ

Olasz panna cotta recept

Egy olasz édesség, amelynek alapanyaga tejszín és zselatin. Egyszerű elkészíteni és könnyen variálható gyümölcsökkel vagy szósszal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd kikapart magja Hozzáadott
  • 3 lap Zselatin Hozzáadott
  • 2 evőkanál hideg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tejszínt, cukrot és vaníliát egy lábasban keverjük össze és közepes lángon melegítjük egészen addig, amíg a cukor felolvad és a keverék majdnem forrni kezd.

2. Lépés

Köben beáztatjuk a zselatint hideg vízbe.

3. Lépés

Amikor a tejszínkeverék majdnem forrni kezd, eltávolítjuk a tűzről és hozzáadjuk a kiengedett, de még nedves zselatint a keverékhez. Jól elkeverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik.

4. Lépés

Az így kapott keveréket 4 darab panna cotta formába öntjük, majd legalább 3 órára hűtőszekrényzük, hogy a keverék megszilárduljon.

5. Lépés

Miután a panna cottákat kivettük a hűtőből, óvatosan kiszedjükőket a formákból és tálakba helyezzük őket.

6. Lépés

Díszíthetjük a panna cottákat friss vagy befőtt gyümölcsökkel, szósszal, vagy megbolondíthatjuk kávés, csokis vagy kókuszos változattal is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek