HIRDETŐ

Olasz panna cotta recept

Egy olasz édesség, amelynek alapanyaga tejszín és zselatin. Egyszerű elkészíteni és könnyen variálható gyümölcsökkel vagy szósszal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd kikapart magja Hozzáadott
  • 3 lap Zselatin Hozzáadott
  • 2 evőkanál hideg víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tejszínt, cukrot és vaníliát egy lábasban keverjük össze és közepes lángon melegítjük egészen addig, amíg a cukor felolvad és a keverék majdnem forrni kezd.

2. Lépés

Köben beáztatjuk a zselatint hideg vízbe.

3. Lépés

Amikor a tejszínkeverék majdnem forrni kezd, eltávolítjuk a tűzről és hozzáadjuk a kiengedett, de még nedves zselatint a keverékhez. Jól elkeverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik.

4. Lépés

Az így kapott keveréket 4 darab panna cotta formába öntjük, majd legalább 3 órára hűtőszekrényzük, hogy a keverék megszilárduljon.

5. Lépés

Miután a panna cottákat kivettük a hűtőből, óvatosan kiszedjükőket a formákból és tálakba helyezzük őket.

6. Lépés

Díszíthetjük a panna cottákat friss vagy befőtt gyümölcsökkel, szósszal, vagy megbolondíthatjuk kávés, csokis vagy kókuszos változattal is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új