Olasz panna cotta recept
Egy olasz édesség, amelynek alapanyaga tejszín és zselatin. Egyszerű elkészíteni és könnyen variálható gyümölcsökkel vagy szósszal.
Hozzávalók
- 500 ml tejszín
- 80 g cukor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 3 lap Zselatin
- 2 evőkanál hideg víz
Eljárás
A tejszínt, cukrot és vaníliát egy lábasban keverjük össze és közepes lángon melegítjük egészen addig, amíg a cukor felolvad és a keverék majdnem forrni kezd.
Köben beáztatjuk a zselatint hideg vízbe.
Amikor a tejszínkeverék majdnem forrni kezd, eltávolítjuk a tűzről és hozzáadjuk a kiengedett, de még nedves zselatint a keverékhez. Jól elkeverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik.
Az így kapott keveréket 4 darab panna cotta formába öntjük, majd legalább 3 órára hűtőszekrényzük, hogy a keverék megszilárduljon.
Miután a panna cottákat kivettük a hűtőből, óvatosan kiszedjükőket a formákból és tálakba helyezzük őket.
Díszíthetjük a panna cottákat friss vagy befőtt gyümölcsökkel, szósszal, vagy megbolondíthatjuk kávés, csokis vagy kókuszos változattal is.