HIRDETŐ

Forrás: sumbul from Getty Images Signature

Olasz rizottó napon szárított paradicsommal

Ízletes olasz rizottó napon szárított paradicsommal, amelynek íze olyan, mintha egy étteremben készült volna.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 csészék Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 13 csészék Szárított paradicsom olajban Hozzáadott
  • 4 csészék Zöldségleves Hozzáadott
  • 1 csésze Fehérbor (nem kötelező) Hozzáadott
  • 2 EK Vaj Hozzáadott
  • 12 csészék Reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss bazsalikom a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével. A legjobb, ha először jól megmossuk az arborio rizst, hogy eltávolítsuk a felesleges keményítőt, és megakadályozzuk, hogy a rizottó ragacsos legyen. Ezután fontos, hogy a húsleves forró és kész legyen (ideális esetben a tűzhely mellett), mivel hideg húsleves hozzáadása lelassítja a főzési folyamatot, és befolyásolhatja a rizottó végső állagát.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig préseljük át. A napon szárított paradicsomot vágja kisebb darabokra. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a napon szárított paradicsomot. Párolja addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Adja hozzá a rizst, és keverje össze a serpenyőben lévő keverékkel. Ezután adjuk hozzá a fehérbort (ha használunk), és hagyjuk addig főni, amíg majdnem teljesen elpárolog. Ezután kezdjük el fokozatosan adagolni a húslevest, éppen csak annyira, hogy ellepje a rizst. Folytassa az alaplé hozzáadását és a keverést, amíg a rizs meg nem fő.

4. Lépés

Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, keverjük össze, és enyhén sózzuk, borsozzuk.

5. Lépés

Aki szeretné, friss bazsalikommal díszítheti a tányért.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új