Forrás: sumbul from Getty Images Signature
Olasz rizottó napon szárított paradicsommal
Ízletes olasz rizottó napon szárított paradicsommal, amelynek íze olyan, mintha egy étteremben készült volna.
Hozzávalók
- 2 csészék Arborio rizs
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1⁄3 csészék Szárított paradicsom olajban
- 4 csészék Zöldségleves
- 1 csésze Fehérbor (nem kötelező)
- 2 EK Vaj
- 1⁄2 csészék Reszelt parmezán sajt
- só és fekete bors ízlés szerint
- Friss bazsalikom a díszítéshez
Eljárás
Kezdje az összes hozzávaló előkészítésével. A legjobb, ha először jól megmossuk az arborio rizst, hogy eltávolítsuk a felesleges keményítőt, és megakadályozzuk, hogy a rizottó ragacsos legyen. Ezután fontos, hogy a húsleves forró és kész legyen (ideális esetben a tűzhely mellett), mivel hideg húsleves hozzáadása lelassítja a főzési folyamatot, és befolyásolhatja a rizottó végső állagát.
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig préseljük át. A napon szárított paradicsomot vágja kisebb darabokra. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a napon szárított paradicsomot. Párolja addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Adja hozzá a rizst, és keverje össze a serpenyőben lévő keverékkel. Ezután adjuk hozzá a fehérbort (ha használunk), és hagyjuk addig főni, amíg majdnem teljesen elpárolog. Ezután kezdjük el fokozatosan adagolni a húslevest, éppen csak annyira, hogy ellepje a rizst. Folytassa az alaplé hozzáadását és a keverést, amíg a rizs meg nem fő.
Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, keverjük össze, és enyhén sózzuk, borsozzuk.
Aki szeretné, friss bazsalikommal díszítheti a tányért.