HIRDETŐ

Forrás: facebook: Paprikás krumpli blog

Olcsó káposztás cvekedli

Sokszor elkészítettem már ezt a receptet, mindig nagy sikerrel. A káposztás cvekedli klasszikus magyaros étel, ízletes, laktató és rendkívül költséghatékony. Mint vegetáriánus étel is megállja a helyét, így kiváló alternatíva azoknak, akik hús nélkül szeretnének ízletesen étkezni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál édesnemes pirospaprika Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.

2. Lépés

A burgonyát leszűrjük, majd alaposan összetörjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Sózzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, majd 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.

5. Lépés

A darabokat enyhén benyomjuk a húsvagdalt formázóján vagy a villa hátulsó részével.

6. Lépés

Sós vízben kifőzzük a cvekedliket, majd leszűrjük őket.

7. Lépés

Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. A káposztát is apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, majd sóval, őrölt köménnyel, édesnemes pirospaprikával ízesítjük.

8. Lépés

Hozzáadjuk a kifőtt cvekedlit, jól összekeverjük.

9. Lépés

Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek