Forrás: facebook: Paprikás krumpli blog
Olcsó káposztás cvekedli
Sokszor elkészítettem már ezt a receptet, mindig nagy sikerrel. A káposztás cvekedli klasszikus magyaros étel, ízletes, laktató és rendkívül költséghatékony. Mint vegetáriánus étel is megállja a helyét, így kiváló alternatíva azoknak, akik hús nélkül szeretnének ízletesen étkezni.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 200 g liszt
- só
- 1 Fej vöröshagyma
- 1 Fej káposzta
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
- 150 ml tejföl
Eljárás
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
A burgonyát leszűrjük, majd alaposan összetörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Sózzuk ízlés szerint.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, majd 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
A darabokat enyhén benyomjuk a húsvagdalt formázóján vagy a villa hátulsó részével.
Sós vízben kifőzzük a cvekedliket, majd leszűrjük őket.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. A káposztát is apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, majd sóval, őrölt köménnyel, édesnemes pirospaprikával ízesítjük.
Hozzáadjuk a kifőtt cvekedlit, jól összekeverjük.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.