HIRDETŐ

Forrás: facebook: Paprikás krumpli blog

Olcsó káposztás cvekedli

Sokszor elkészítettem már ezt a receptet, mindig nagy sikerrel. A káposztás cvekedli klasszikus magyaros étel, ízletes, laktató és rendkívül költséghatékony. Mint vegetáriánus étel is megállja a helyét, így kiváló alternatíva azoknak, akik hús nélkül szeretnének ízletesen étkezni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál édesnemes pirospaprika Hozzáadott
  • 150 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.

2. Lépés

A burgonyát leszűrjük, majd alaposan összetörjük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Sózzuk ízlés szerint.

4. Lépés

Lisztezett deszkán ujjnyi vastag rudakat sodrunk a tésztából, majd 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.

5. Lépés

A darabokat enyhén benyomjuk a húsvagdalt formázóján vagy a villa hátulsó részével.

6. Lépés

Sós vízben kifőzzük a cvekedliket, majd leszűrjük őket.

7. Lépés

Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. A káposztát is apróra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, majd sóval, őrölt köménnyel, édesnemes pirospaprikával ízesítjük.

8. Lépés

Hozzáadjuk a kifőtt cvekedlit, jól összekeverjük.

9. Lépés

Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új