Omlós kakaós csiga recept
Szuper recept édes diós és kakaós darázsfészekhez élesztőtésztából.
Hozzávalók
Gyakran
- 500 g sima liszt speciális
- 1 csomagolás Szárított élesztő
- 1 TK Eszkozok
- 2 kanalak Cukor
- 300 ml Tej
- 100 g Olvasztott vaj
- 2 db Sárgáját
- 1 TK vanília kivonat
Kakaós töltelék
- 50 g vaj
- 2 EK porcukor
- 1 EK kakaó
Fahéjas töltelék
- 50 g vaj
- 2 EK porcukor
- 1 EK fahéjas cukor
Harmadszor
- tej
Eljárás
Egy tálban keverje össze a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot.
Adjon hozzá tej, olvasztott vaj, tojássárgája és vanília kivonat. Dolgozz ki egy tésztát.
A tésztát gyakran hagyjuk pihenni egy rongy alatt legalább egy órán keresztül.
A megkelés után a tésztát ketté osztjuk és kinyújtjuk.
Az egyik felét kakaós töltelékkel kenjük meg, a másik felét fahéjas töltelékkel.
Kakaós töltelék: keverjük össze a vajat a porcukorral és a kakaóval.
Fahéjas töltelék: keverjük össze a vajat a por- és a fahéjas cukorral.
Harmadszor is feltekerjük a tésztát és szeletekre vágjuk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
A szilvás tésztát sütés előtt meleg tejjel kenjük le.
Az osie hnízdákat körülbelül 15 percig sütjük 200°C-on.