Forrás: Freepik
Orosz Olivier saláta
Az orosz saláta, más néven Olivier saláta, hagyományos orosz étel, amit ünnepi alkalmakkor szoktak fogyasztani. Különböző zöldségek és fehérjék keveréke, majonézzel összekötve.
Hozzávalók
Saláta
- 200 g főtt burgonya
- 200 g dögevő
- 200 g borsó
- 200 g savanyú uborka
- 200 g alma
- 200 g csirkemell
- 3 Tojás
Öltözködés
- 200 ml majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi bors
Eljárás
Készítse elő és főzze meg a saláta összes hozzávalóját. Főzze meg a burgonyát és a sárgarépát forrásban lévő vízben, amíg meg nem puhulnak. Forraljon borsót, amíg meg nem puhul. Főzze meg a csirkemellet forrásban lévő vízben, amíg teljesen meg nem fő. Főzzön kemény tojást. Hagyja, hogy az összes hozzávaló teljesen lehűljön, mielőtt kockákra vágja őket.
Vágja apró kockákra az összes saláta hozzávalót. Keverje össze őket egy nagy tálban.
Egy kis tálban keverje össze a majonézt, a citromlevet, a sót és a borsot, hogy elkészítse az öntetet.
Öntse a dresszinget a nagy tálban lévő saláta hozzávalóira. Keverje össze, amíg minden hozzávaló be nem vonódik a dresszinggel.
Szolgálja fel azonnal a salátát, vagy hűtse be egy órára felszolgálás előtt.