HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Orosz Olivier saláta

Az orosz saláta, más néven Olivier saláta, hagyományos orosz étel, amit ünnepi alkalmakkor szoktak fogyasztani. Különböző zöldségek és fehérjék keveréke, majonézzel összekötve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Saláta

  • 200 g főtt burgonya Hozzáadott
  • 200 g dögevő Hozzáadott
  • 200 g borsó Hozzáadott
  • 200 g savanyú uborka Hozzáadott
  • 200 g alma Hozzáadott
  • 200 g csirkemell Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott

Öltözködés

  • 200 ml majonéz Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 csipetnyi Hozzáadott
  • 1 csipetnyi bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítse elő és főzze meg a saláta összes hozzávalóját. Főzze meg a burgonyát és a sárgarépát forrásban lévő vízben, amíg meg nem puhulnak. Forraljon borsót, amíg meg nem puhul. Főzze meg a csirkemellet forrásban lévő vízben, amíg teljesen meg nem fő. Főzzön kemény tojást. Hagyja, hogy az összes hozzávaló teljesen lehűljön, mielőtt kockákra vágja őket.

2. Lépés

Vágja apró kockákra az összes saláta hozzávalót. Keverje össze őket egy nagy tálban.

3. Lépés

Egy kis tálban keverje össze a majonézt, a citromlevet, a sót és a borsot, hogy elkészítse az öntetet.

4. Lépés

Öntse a dresszinget a nagy tálban lévő saláta hozzávalóira. Keverje össze, amíg minden hozzávaló be nem vonódik a dresszinggel.

5. Lépés

Szolgálja fel azonnal a salátát, vagy hűtse be egy órára felszolgálás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új