HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: katjasv

Őszi morzsás süti

A Crumble süti egy igazán gyorsan elkészíthető, hűvös őszi napokon melegítő desszert, melyet gyümölccsel lehet feldobni. Ennek a változatnak a különlegessége, hogy cukormentes, tehát a fogyni vágyók is nagy szeretettel fogyaszthatják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g zabpehely Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 100 g eritrit (vagy más természetes édesítőszer) Hozzáadott
  • 4 alma (vagy más gyümölcs) Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

1) Zabpelyhet, vajat és édesítőszert dolgozzunk össze egy tálban, amíg morzsás állagú nem lesz. Amíg ezzel kész vagyunk, előmelegítjük a sütőt 175 Celsius fokra. Ezek után a többi hozzávalót is beszerezzük, a zabpehely, a vaj, és az édesítőszer nem lesz már többé elhanyagolható.

2. Lépés

2) Az almákat pucoljuk meg és vágjuk apróra. Keverjük össze a gyümölcsöket és a fahéjat, majd tegyük félre. Az alma nem csak finom, de nagyszerű látványelem is, a megsült crumble süti tetején.

3. Lépés

3) Egy hőálló tál aljára tegyük az almás keveréket, majd ezt szórjuk meg a morzsás tésztával. Amikor a tésztát rászórjuk, ügyeljünk arra, hogy ne harapjon bele túl nagy darabokat, mert a crumble egyes részei keményebbek lehetnek az összesütést követően.

4. Lépés

4) Süssük a sütit a sütőben, előmelegített hőfokon kb. 30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna színű nem lesz. Figyelem, a süti hamar kész van! Ne hagyjuk túlsülni!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új