HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Őszi Tökfőzelék Rántással

A Tökfőzelék Rántással egy tradicionális magyar étel, amelyet általában az őszi hónapokban fogyasztunk. A főzeléket sűrűbb állagúra főzzük és egy finom rántással készítjük el, ami még ízletesebbé teszi az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sárga tök Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A tököt megmossuk, meghámozzuk, és kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a tököt, és pár percig pirítjuk közepes lángon.

4. Lépés

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tököt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük, amíg a tök megpuhul.

5. Lépés

Egy kis tálban elkeverjük a lisztet a tejföllel, majd hozzáadjuk a fékhez, folyamatos keverés mellett. Felforraljuk, majd pár percig még főzzük, amíg a rántás besűrűsödik.

6. Lépés

Távolítsuk el a lábast a tűzhelyről és hagyjuk állni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új