Forrás: freepik
Őszibarack Kompót
Az őszi barack egy ízletes és egészséges gyümölcs, melyet nem csak frissen lehet élvezni, de konzerv formájában is. Az alábbi recept egy egyszerű, de nagyszerű őszi barack kompót receptet tartalmaz, amely tökéletes önmagában, vagy desszertek kiegészítőjeként.
Hozzávalók
- 1 kg érett őszibarack
- 500 ml víz
- 250 g cukor
- 1 citrom leve
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
Eljárás
Mossuk meg alaposan az őszibarackokat, majd távolítsuk el a magjaikat és vágjuk cikkekre őket.
Egy nagy fazékban öntsük össze a vizet a cukorral, a vanília rúddal, a citromlével és a csipet sóval, majd forraljuk fel.
Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá az őszibarack cikkeket.
Főzzük alacsony hőmérsékleten 30-40 percig, amíg a barackok megpuhulnak, de még tartják a formájukat.
Ha kész, hagyjuk kihűlni a kompótot, majd távolítsuk el a vanília rúdját.
Töltsük üvegbe a kompótot, majd zárjuk le hermetikusan. Tároljuk hűvös, sötét helyen.