Őszibarack süti
Ez a finom süti tökéletes választás, ha az őszibarack szezonjában szeretnél valami mennyei édességet készíteni.
Hozzávalók
- 3 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1⁄2 bögre vaj szobahőmérsékletű
- 3 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- csipet só
- 8 ks érett őszibarack feldarabolva
- 1⁄2 bögre mandula morzsa
Eljárás
Először előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd kivajazunk és kilisztezünk egy őzgerinc formát.
Egy tálban összekeverünk 2,5 bögre lisztet a sütőporral.
Egy másik tálban a cukrot és a vajat krémmé keverjük.
Hozzáadjuk a tojásokat egyenként, és alaposan elkeverjük mindegyik hozzáadás után.
A vanília kivonatot és a sót is hozzáuk a cukros keverékhez.
Fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket is egy sűrű, sima tésztát kapunk.
A tészta felét elsimítjuk a formában.
Arra helyezzük a kimagozott és feldarabolt őszibarackokat.
9.ámorzsoljuk a maradék lisztet és a mandula morzsát.
A maradék tésztát rásimítjuk az őszibarackokra.
Betesszük a sütőbe és kb. 45-50 percig sütjük, vagy amíg a süti aranybarnára sül.
Miután kész, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.