HIRDETŐ
Őszibarackos pite
A hagyományos őszibarackos pite összetéveszthetetlen illata és íze a nyár képviselője.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Az alapítishoz:
- 220 g liszt
- 75 g cukor
- fél csomag sütőpor
- 100 g hideg vaj
- 1 tojás
- néhány csepp vanília aroma
- csipet só
A töltelékhez:
- 2 nagy őszibarack
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál Fahéj
- 3 evőkanál darált mandula
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval. Adjuk hozzá a hideg, kis kockákra vágott vajat és dolgozzuk össze, amíg morzsás állagú lesz.
2. Lépés
Adjuk hozzá a tojást és a vanília aromát és gyúrjunk belőle gyorsan egy tésztát. Nyújtsuk ki piteformába, szurkáljuk meg villával és tegyük hűtőbe pihenni.
3. Lépés
Közben készítsük el a tölteléket: a meghámozott, kis darabokra vágott őszibarackot keverjük össze a cukorral, a fahéjjal és a darált mandulával.
4. Lépés
Tegyük a tölteléket a tésztára és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 35-40 percig, amíg a tészta szépen megpirul.
5. Lépés
Hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.