HIRDETŐ

Őszibarackos pite

A hagyományos őszibarackos pite összetéveszthetetlen illata és íze a nyár képviselője.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Az alapítishoz:

  • 220 g liszt Hozzáadott
  • 75 g cukor Hozzáadott
  • fél csomag sütőpor Hozzáadott
  • 100 g hideg vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • néhány csepp vanília aroma Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 2 nagy őszibarack Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 3 evőkanál darált mandula Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval. Adjuk hozzá a hideg, kis kockákra vágott vajat és dolgozzuk össze, amíg morzsás állagú lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a vanília aromát és gyúrjunk belőle gyorsan egy tésztát. Nyújtsuk ki piteformába, szurkáljuk meg villával és tegyük hűtőbe pihenni.

3. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket: a meghámozott, kis darabokra vágott őszibarackot keverjük össze a cukorral, a fahéjjal és a darált mandulával.

4. Lépés

Tegyük a tölteléket a tésztára és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 35-40 percig, amíg a tészta szépen megpirul.

5. Lépés

Hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új