HIRDETŐ
Forrás: canva
Pacalpörkölt Csülökkel
A Pacalpörkölt csülökkel a hagyományos vágóhídi bablevesek egyik remekül variálható változata. A pörköltben a pacal ízét a csülök és a fűszerek tökéletesen ellensúlyozzák, így egy rendkívül ízletes és tartalmas fogást kapunk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg pacal
- 50 csülök
- 2 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál só
- fél teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál étkezési ecet
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 evőkanál liszt
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A pacalt és a csülköt először megfőzzük külön-külön, majd kockákra vágjuk.
2. Lépés
A hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a csülökkockákat és a pacalkockákat, majd minden hozzávalót belekeverünk, kivéve a paprikát és a paradicsomot.
3. Lépés
Lefedve, alacsony hőfokon, kb. 40-50 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd további 20-30 percig főzzük.
4. Lépés
A végén, ha szükséges, sűrítsük be a pörköltet liszttel.