HIRDETŐ

Forrás: canva

Pacalpörkölt Csülökkel

A Pacalpörkölt csülökkel a hagyományos vágóhídi bablevesek egyik remekül variálható változata. A pörköltben a pacal ízét a csülök és a fűszerek tökéletesen ellensúlyozzák, így egy rendkívül ízletes és tartalmas fogást kapunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg pacal Hozzáadott
  • 50 csülök Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • fél teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál étkezési ecet Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A pacalt és a csülköt először megfőzzük külön-külön, majd kockákra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a csülökkockákat és a pacalkockákat, majd minden hozzávalót belekeverünk, kivéve a paprikát és a paradicsomot.

3. Lépés

Lefedve, alacsony hőfokon, kb. 40-50 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd további 20-30 percig főzzük.

4. Lépés

A végén, ha szükséges, sűrítsük be a pörköltet liszttel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új