Forrás: Mallivan from Getty Images
Pácolt sárgarépa
Ezek a savanyított sárgarépák egészséges és ízletes rágcsálnivalók, de vacsora mellé is remek köretként szolgálnak.
Hozzávalók
- 1 kg sárgarépa
- 2 szemüveg Vizek
- 2 szemüveg Almaecet
- 4 kanalak méz
- 4 szárak Petrezselyem
- 2 fogak Fokhagyma
- 1 kanál Sók
- 2 pcs Babérlevél
- 6 szemek szegfűbors
Eljárás
A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben forraljuk fel a vizet az ecettel, a mézzel, a sóval, a fokhagymával, a babérlevéllel és a zöldpaprikával. Egy kis cukrot is adhat hozzá, ha édesebb pácot szeretne.
Ha a pác felforrt, adjuk hozzá a sárgarépát, és főzzük kb. 5 percig, amíg félig megpuhul. Fontos, hogy ne főzzük túl, meg kell őriznie ropogós jellegét.
Szűrőkanállal szedje ki a sárgarépát, és tegye át az üvegekbe, majd öntse rá a forró pácot. Ne feledje, hogy minden üveget zsúfolásig töltsön meg.
Fedjük le az üvegeket, fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegye a sárgarépát legalább 24 órára a hűtőszekrénybe. Minél tovább áll a sárgarépa a pácban, annál jobb ízt kap.
A sárgarépa 24 óra elteltével fogyasztható, de minden egyes nappal ízletesebb lesz. Tökéletes ízű köretként vagy rágcsálnivalóként.