HIRDETŐ

Forrás: Mallivan from Getty Images

Pácolt sárgarépa

Ezek a savanyított sárgarépák egészséges és ízletes rágcsálnivalók, de vacsora mellé is remek köretként szolgálnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sárgarépa Hozzáadott
  • 2 szemüveg Vizek Hozzáadott
  • 2 szemüveg Almaecet Hozzáadott
  • 4 kanalak méz Hozzáadott
  • 4 szárak Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kanál Sók Hozzáadott
  • 2 pcs Babérlevél Hozzáadott
  • 6 szemek szegfűbors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben forraljuk fel a vizet az ecettel, a mézzel, a sóval, a fokhagymával, a babérlevéllel és a zöldpaprikával. Egy kis cukrot is adhat hozzá, ha édesebb pácot szeretne.

3. Lépés

Ha a pác felforrt, adjuk hozzá a sárgarépát, és főzzük kb. 5 percig, amíg félig megpuhul. Fontos, hogy ne főzzük túl, meg kell őriznie ropogós jellegét.

4. Lépés

Szűrőkanállal szedje ki a sárgarépát, és tegye át az üvegekbe, majd öntse rá a forró pácot. Ne feledje, hogy minden üveget zsúfolásig töltsön meg.

5. Lépés

Fedjük le az üvegeket, fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegye a sárgarépát legalább 24 órára a hűtőszekrénybe. Minél tovább áll a sárgarépa a pácban, annál jobb ízt kap.

6. Lépés

A sárgarépa 24 óra elteltével fogyasztható, de minden egyes nappal ízletesebb lesz. Tökéletes ízű köretként vagy rágcsálnivalóként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új