HIRDETŐ

Forrás: Mallivan from Getty Images

Pácolt sárgarépa

Ezek a savanyított sárgarépák egészséges és ízletes rágcsálnivalók, de vacsora mellé is remek köretként szolgálnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sárgarépa Hozzáadott
  • 2 szemüveg Vizek Hozzáadott
  • 2 szemüveg Almaecet Hozzáadott
  • 4 kanalak méz Hozzáadott
  • 4 szárak Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 kanál Sók Hozzáadott
  • 2 pcs Babérlevél Hozzáadott
  • 6 szemek szegfűbors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben forraljuk fel a vizet az ecettel, a mézzel, a sóval, a fokhagymával, a babérlevéllel és a zöldpaprikával. Egy kis cukrot is adhat hozzá, ha édesebb pácot szeretne.

3. Lépés

Ha a pác felforrt, adjuk hozzá a sárgarépát, és főzzük kb. 5 percig, amíg félig megpuhul. Fontos, hogy ne főzzük túl, meg kell őriznie ropogós jellegét.

4. Lépés

Szűrőkanállal szedje ki a sárgarépát, és tegye át az üvegekbe, majd öntse rá a forró pácot. Ne feledje, hogy minden üveget zsúfolásig töltsön meg.

5. Lépés

Fedjük le az üvegeket, fordítsuk fejjel lefelé, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegye a sárgarépát legalább 24 órára a hűtőszekrénybe. Minél tovább áll a sárgarépa a pácban, annál jobb ízt kap.

6. Lépés

A sárgarépa 24 óra elteltével fogyasztható, de minden egyes nappal ízletesebb lesz. Tökéletes ízű köretként vagy rágcsálnivalóként.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek